Hallongrottor:
200g smör, rumsvarmt eller nästan iallafall
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
0,5 dl kardemumma (om man vill ha det i, jag brukar inte ha det men det ger en god smak)
Hallonsylt.
1.) Blanda alla torra ingredienser och tärna sedan i smöret och blanda till en jämndeg i blandare eller förhand.
2.) Rulla sedan bollar stora som köttbullar inte för stora bara.
3.) lägg på bakplåt med bakplatspapper och tryck sedan med pekfingret i mitten på varje kaka så det blir som en gropp där du sedan kan spritsa i hallonsylten :) jag använder bon sylt på flaska som är både praktisk och god vid detta då du kan trycka en jämn klick i varje kaka med flaskan :) men ta inte för mycket sylt i för det kan lätt flyta ut när dom bakas om man tar för mycket ocj då blir dom inte så fina.
4.) Grädda sedan i övredelen av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter så hinner kakorna få lite färg men inte bli torra.
5.) ta ut kakorna och låt svala vilket går jättesnabbt för man kan knappt hålla sig ifrån att ta en kaka med detsamma
ni fick receptet iallafall för min mobil hade ingen laddning kvar, men dom flesta vet ju hur en hallongrotta ser ut va ? sök ananrs på bild på google ;)
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.