Pinocchio-tårta i långpanna!
Sockerkaksmet :
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör (smält)
3 äggulor
5 msk mjölk
Marängsmet :
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
mandelspån
Fyllning eller dekoration:
3 dl vispad grädde
Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med sockerkaks-smeten :
Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.
Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Gör sen marängsmeten :
Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)
Bred ut marängen ovanpå den första smeten.
Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg.
Låt svalna och bred över grädde och massor med färska bär ovanpå :) blir lättast. Man kan även dela botten på mitten och bred på grädde och bär och sen lägg på nästa halva och bred på grädde och bär och servera direkt :)
Detta ska jag göra imorgon tänkte jag :) det kommer bild imorgonkväll :) eller måndag vid lunchtid ;)
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.