Mjukpepparkaka
Kategori: Allmänt
Mjuk pepparkaka
Ingredienser
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk nejlikor
1 tsk kanel
1 st bikarbonat
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1.5 dl mjölk, filmjölk, yoghurt eller gräddfil
2 msk lingonsylt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt.
3. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet.
4. Rör ner i äggvispet.
5. Blanda ner det smälta smöret också, liksom mjölken och lingonsylten.
6. Häll i smord och bröad form.
7. Grädda i nedre delen av en 175 gradig varm ugn, i cirka 40 minuter.
Mjukpepparkaka är en favoritkaka bland beställningarna till jul hos mig:) har ett annat recept som inte är inskrivit på min dator ännu men detta är liknande fast jag har inte i lingonsylt.
Hinne rjag så dela rjag mitt recept senare idag så ni vet, föredrar mitt recept då det är lättare och har mer smak enligt mig själv då :)