justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak

Kategori: Allmänt

Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak

Elins recept på cupcakes som hon kallar ”Passionerad choklad”, ”Vit viol” och ”Med smak av Gränna”.

Antal portioner: 30 st
Ingredienser

Muffins

250 g smör, rumsvarmt 
250 g socker 
100 g malen mandel 
200 g extra fint vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0.5 tsk vaniljpulver 
4 st ägg 
Chokladfyllning och passionsgrädde

1 dl grädde 
100 g mörk choklad 
Passionsfruktessens (hemkokt) 
5 dl grädde 
20 st choklad-myntablad 
Violcupcakes

Violessens 
100 g vit choklad 
1 dl turkisk yoghurt 
10 st violblommor 
Polkacupcakes

Pepparmyntsolja 
0.5 dl polkagris, krossad 
250 g mascarpone 
125 g florsocker 
Röd pastafärg 

Tips

Receptet ger 10 stora cupcakes och 20 minicupcakes.

Att baka cupcakes hemma var min dotters initiativ. Det är något som vi gärna gör tillsammans. Även om hon helst tar jobbet som första provsmakare. Hennes favoritsmak är polka så att göra en polkacupcake var självklart. Ofta kommer jag fram till vilka smaker jag vill använda mig av då jag promenerar med hundarna eller delar en flaska vin med min mamma och syster. Det är tillfällen då jag får tänka och spåna fritt. /Elin

Gör så här

1. Muffin
Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser till en smet.

3. Klicka ut smet  i 10 stora formar och dela sedan resten av smeten på två. Grädda i 18-20 minuter.

4. Smaksätt ena halvan med violessens och andra med krossade polkagrisar. Klicka ut i 20 små formar och grädda i ca 10 minuter.

5. Chokladfyllning och passionsgrädde
Smält den mörka chokladen och blanda i grädde. Gröp ur de stora cupcakesen och fyll dem med mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner passionsfrukten. Spritsa grädden på toppen.

6. Vit chokladfrosting
Smält den vita chokladen och blanda i yoghurt. Spritsa denna frosting på dina violcupcakes och dekorera med violblommor.

7. Polkafrosting
Blanda mascarpone, florsocker och pepparmyntsolja. Färga hälften rosa-röd och spritsa frostingen på dina polkacupcakes.

Här kommer vecka 2:s recept av hela Sverige bakar, utan bild tyvärr 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: