Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak
Kategori: Allmänt
Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak
Elins recept på cupcakes som hon kallar ”Passionerad choklad”, ”Vit viol” och ”Med smak av Gränna”.
Antal portioner: 30 st
Ingredienser
Muffins
250 g smör, rumsvarmt
250 g socker
100 g malen mandel
200 g extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
4 st ägg
Chokladfyllning och passionsgrädde
1 dl grädde
100 g mörk choklad
Passionsfruktessens (hemkokt)
5 dl grädde
20 st choklad-myntablad
Violcupcakes
Violessens
100 g vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
10 st violblommor
Polkacupcakes
Pepparmyntsolja
0.5 dl polkagris, krossad
250 g mascarpone
125 g florsocker
Röd pastafärg
Tips
Receptet ger 10 stora cupcakes och 20 minicupcakes.
Att baka cupcakes hemma var min dotters initiativ. Det är något som vi gärna gör tillsammans. Även om hon helst tar jobbet som första provsmakare. Hennes favoritsmak är polka så att göra en polkacupcake var självklart. Ofta kommer jag fram till vilka smaker jag vill använda mig av då jag promenerar med hundarna eller delar en flaska vin med min mamma och syster. Det är tillfällen då jag får tänka och spåna fritt. /Elin
Gör så här
1. Muffins
Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser till en smet.
3. Klicka ut smet i 10 stora formar och dela sedan resten av smeten på två. Grädda i 18-20 minuter.
4. Smaksätt ena halvan med violessens och andra med krossade polkagrisar. Klicka ut i 20 små formar och grädda i ca 10 minuter.
5. Chokladfyllning och passionsgrädde
Smält den mörka chokladen och blanda i grädde. Gröp ur de stora cupcakesen och fyll dem med mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner passionsfrukten. Spritsa grädden på toppen.
6. Vit chokladfrosting
Smält den vita chokladen och blanda i yoghurt. Spritsa denna frosting på dina violcupcakes och dekorera med violblommor.
7. Polkafrosting
Blanda mascarpone, florsocker och pepparmyntsolja. Färga hälften rosa-röd och spritsa frostingen på dina polkacupcakes.