justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Hela Sverige bakar v: 6

Kategori: Allmänt

Emelies  hasselnötsbakelse

Moster fia en espresso- och hasselnötsbakelse.

Ingredienser

Moster fia

250 g smör/margarin, rumstemp 
5 dl socker 
5 dl havregryn 
0.75 dl kaffe 
2 msk kakao 
2 msk vaniljsocker 
0.25 dl vatten 
400 g mörkchoklad 
2 msk matolja 
Strössel 
Rulltårta

3 st ägg 
2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0.5 dl mjölk 
Smörkräm

300 g smör 
4 dl florsocker 
2 msk kakao 
4 tsk vaniljsocker 
Starkt kaffe efter smak 
2-3 st äggulor 
Garnering

250 g hackade hasselnötter 
6-10 st kaffebönor 

Gör så här

1. Moster fia
Vispa ihop smör och socker fluffigt. 

2. Tillsätt resten och vispa allt i cirka 5 minuter. Spritsa ut/klicka toppar på en plåt och ställ in i frysen i cirka 60 minuter.

3. Doppa i choklad, strö över strössel och låt stelna i kyl.

4. Rulltårta
Vispa ägg och socker pösigt

5. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Sikta ned i äggsmeten och vänd ihop.

6. Tillsätt vätskan.

7. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.

8. Grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

9. Vänd över kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddades på.

10. Smörkräm
Vispa ihop smöret och sockret fluffigt.

11. Tillsätt kakao, vanilj och kaffe.

12. Vispa ner äggulan.

13. Bred på kakan och rulla ihop. 

14. Täck utsidan och rulla i nötterna. Lägg kallt.

15. Tag fram och skiva upp, spritsa toppen och dekorera med en kaffeböna.

 

Emelie som tyvärr åkte ut ur Hela Sverige bakar igår:( hon har varit duktig iallafall.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: