Mörkt sommarbröd
Kategori: Allmänt
Mörkt sommarbröd
Mörkt sommarbröd med rågmjöl, färsk timjan samt svarta vinbär. Av Elin Werjefelt
Ingredienser
5 dl rågsikt
2 dl grovt rågmjöl
0.5 msk salt
0.5 msk bikarbonat
0.5 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
0.5 kruka färsk timjan
2 dl svarta vinbär
Smör till formen
Pålägg
200 g färskost
Flytande honung
1 st vitlöksklyfta
Flingsalt
Vitpeppar
Färsk timjan
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smöra formen.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Hacka timjan och häll i.
5. Häll i filmjölk och sirap, blanda ihop.
6. Häll i vinbären, blanda raskt ihop.
7. Klicka ner smeten i formen.
8. Grädda i cirka 60 minuter.
9. Ta ur formen och slå in brödet i bakduk.
10. Blanda färskost med övriga ingredienser. Klicka upp i en skål och servera till brödet.
Nu funkar det att ladda upp bilder igen :D brödet låter som en väldigt speciell smak men gott låter det som;) Tänker dela ett recept om dagen från och med nu för jag tycker det är en trevlig grej att göra och visa fina bilder