justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Saffranskaka

Kategori: Allmänt

 otroligt god saffranskaka 


Ingredienser

Till 1 kaka:

3 st ekologiska ägg 
2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl mjölk 
0.5 g saffran 
1 msk ljus rom 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
smör och kokosflingor till formen 
florsocker till pudring av kakan  

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

 

Knepet förl att lyckas med  saffranskakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.

Jag har aldrig i rom i min då jag inte gillar det i kakor, men tycker man om det så ger det en god extra smak

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: