Steg för steg
Kategori: Allmänt
Dammsugare. steg för steg
50 g mjukt margarin
5dl smulor ( sockerkaka,muffins m.m inte kakor med jäst i)
2 tsk kakao
Arraks arom efter smak.
Marsipan, valfri färg- tips på fäger på bilder nedan.
florsocker till kavling
100g mörkchoklad.
1. Blanda och kör degen noga så det inte finns klumpar.
2. Dela degen i 2 eller flera klumpar och rulla längder som bilden nedan.
3.Ställ längderna på en skärbräda eller bakplåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen 1 timme eller frysen 30 min så dom blir hårda och lättare att jobba med i nästa steg.
4. Kavla marsipanen 2-3 mm med florsocker så den inte fastnar i bordet, det är bara ens fantasi och kreativitet som sätter gränserna. här är lite förslag på hur du kan göra.
Den med regnbågsfärger blir jätte cool, testa själv att blanda dina favorit färger, tänk på att du måste kavla marsipanen lite efter du gjort små rular med marsipanen!
5. Ta fram rullarna från kylen/frysen och placera ut på den kavlade marsipanen. tänk på att inte sätta dom för tätt då det krävs stort mellanrum mellan rullarna så att marsipanen verkligen täcker hela rullen.
6. Rulla nu in rullen i marsipanen tätt. blir finare slut resultat om man är noga från början.
Skär 4-5 cm bitar då det är ganska lagom storlek som på bilden. Ställ sedan in dom i kylen medans du fortsätter på steg 7.
7. Ta fram chokladen, smält 1/3 över vattenbad och dom andra 2/3 hackar du fint.
När chokladen har smält tar du bort den från vattenbadet och häller i det andra choklanden och rör runt tills allt smält, låt svalna lite innan du doppar dammsugarnas ändar i choklad.
8. Och så här fint kan slut resultatet bli, du kan ju även doppa i ljuschoklad eller vitchoklad om du vill ha det.
Ett recept som jag rekommenderar att göra om man får smulor över från gamla kakor, kex och småkakor går också bra att smula sönder i. Frys smulorna så håller dom längre och kan sparas till du har tillräckligt med smulor.
Nu till jul brukar jag krossa i pepparkakor och ha i lite kanel så får det en lite julig smak som är god.
Hoppas det var uppskattat detta receptet för det var det här hemma kan jag säga :D