Toscapaj
Kategori: Allmänt
Toscapaj
Klassisk kolaaktig och nötig toscapaj med mandel och nötter
Ingredienser
125 g smör
4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk socker
Fyllning
200 g nötkärnor
200 g sötmandel
200 g smör
2 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
Tips
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt mjöl, bakpulver och socker.
2. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en rund form med veckad löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ den svalt.
3. Rosta nötkärnorna i en långpanna i ugnen i 250 grader några min. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalen.
4. Skålla och skala mandeln. Torka den. Lägg nötter och mandeln i formen. Sänk värmen till 200 grader.
5. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och sjud allt på svag värme tills smöret smält och allt är blandat.
6. Häll det i formen.
7. Grädda på galler mitt i ugnen, i 200 grader, cirka 25 minuter.
Receptet är från Hela Sverige bakar på sjuan, tänkte dela lite fler av recepten som deltagarna har gjort och som jag vill göra.