Lördagsfika
Kategori: Allmänt
Kladdkaksmuffins
Underbart sega muffins med smak av choklad.
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad, eller ljus om du föredrar det
Vispgrädde och färska bär till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och bär, går även med frysta men helst färska, ta säsongens bär.
Hoppas det blir lika gott som när jag gjorde dom :) jag serverade med hallon och björnbär, bilden är tagen ifrån Leila LIndholm :) Leila är stor inspirationskälla till mig då jag har följt alla hennes program och har alla hennes bak böcker, har aldrig träffat henne men det är något jag gärna vill.