Mazariner
Kategori: Allmänt
Mazariner
Egna mazariner är roligt att göra
Antal portioner: 30
Färdigt på: 1 timme
Ingredienser
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Glasyr:
300 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten 0,5 dl mixade bär(hallon,björbär,jordgubb) eller vad man tycker om
Tips- när glazsyren är uppe i 40 grader så ska den fördelas på mazarinera direkt och gör det så snabbt som möjligt för den stelar rätt snabbt och blir då svår att fördela.
Gör så här
1. Gör degen först: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
2. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.
3. Fortsätt med fyllningen: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.
4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna genom att knacka dem lätt mot bordet.
7. Glasyr: Blanda samman alla ingredienser och värm på spisen till 40 grader. Stryk sedan glasyren på kakorna.
i orginal receptet så var där inga bär i glasyren, men då jag tycker om mazariner med bär smak så testade jag detta och det blev super gott :)