Just nu håller jag på för fullt med att baka kanelbullar, har varit dålig med att dela recept och bilder på bakning här på bloggen, men nu ska det bli ändring på det.
Ska från och med idag dela recept så ofta som möjligt minst 3-4 recept i veckan.
Delar mitt recept på kanelbullar nu
150g margarin
5 dl mjölk
1 paket jäst
900g vetemjöl
1 dl socker
salt.
Fyllning.
200g margarin
8 msk socker
kanel efter smak och tycke.
1. Smält margarin och häll sedan i mjölken och värm till 37 grader gärna mindre och absolut inte mer. annars dör jästen.
Fin fördela jästen i en bunke och häll sedan över degvätskan och häll i mjölet och kör detta ungefär 5 minuter i en maskin, häll i extra mjöl om degen är för kladdig, den blir lite mindre kladdig efter att den jäst.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
2. Rör nu ihop rumsvarmt margarin,socker till en jämnmassa och häll sedan i kanel efter egen smak och blanda jämt.
3. Kavla ut degen och bred ut fyllningen och rulla ihop en tajt rulle som du delar i ca 1,5 cm bitar och lägg i bakformar.
4. Låt jäsa 40 minuter, sätt på ugnen på 250 grader över undervärme.
5. pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker och baka av i ca 5 minuter, eller till fin gyllene färg på bullar, dom bränns lätt i de höga graderna i ugnen så håll koll.
Ät medans dom är ljumna, mums :) ni får bild av mina senare ikväll :D
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.