Antal portioner: 36
Färdigt på: 60 min
Ingredienser
100 g smör, smält och avsvalnat
2 st ägg
1 dl strösocker
1 msk farinsocker
1 dl vetemjöl
1 msk honung
1 krm salt
Tips
När kakorna har svalnat kan de förvaras i en tättslutande burk i två dagar eller i frysen i tre månader.
Annons:
Gör så här
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Smörj och bröa en plåt för minimdeleinekakor.
3. Vispa smör, ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
4. Tillsätt vetemjöl, honung och salt och blanda till en jämn smet. Låt stå kallt i 30 minuter.
5. Fördela smeten i formarna så att de fylls till tre fjärdedelar.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
7. Låt svalna något och lägg sedan kakorna på en plåt för att kallna helt.
Har aldrig gjort madeleine kakor innan men ska köpa mig ett madeleinejärn och sen testa recept :) ser gott ut iallafall :)
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.