Choklad Brownie
Kategori: Allmänt
Chocolate brownie
Choklad brownie med cream cheese icing. Den här kakliknande brownien kommer att göra chokladälskare riktigt glada. Recept från boken Magnolia Bakery
Ingredienser
Brownies
250 g mörk choklad
7 dl fint vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
350 g smör (rumstempererat)
7 dl socker
6 st stora ägg (rumstempererade)
1 msk vaniljsocker
Topping
450 g philadelphiaost
100 g smör (rumstempererat)
1.5 tsk vaniljsocker
14 dl florsocker
Garnering (valfritt)
2 dl valnötter, grovhackade
Gör så här
1. Kakan
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
2. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm).
3. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan
4. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp).
5. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa.
6. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad.
7. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen.
8. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.
9. Glasyr
Vispa philadelphiaost och smör helt slätt (cirka tre minuter med elvisp).
10. Tillsätt vaniljsocker och florsocker lite i taget tills allt är helt blandat.
11. Eller så gör du den här fudgeglasyren: Ta fram en liten kastrull och blanda 2 dl vispgrädde med 350 g mörk choklad.
12. Rör tills all choklad har smält och dra sedan av den från värmen.
13. Rör ner 2 dl florsocker tills glasyren är helt slät och utan klumpar.
14. Låt svalna och och bred den sedan över kakan.
Mums :) finns mycket gott att göra, inte ofta man testar nya recept egentligen, man fastnar lätt i sitt gamla kladdkaks recept för det var gott och lätt att göra, våga testa mer.