Creme brulee
Kategori: Allmänt
Crème Brûlée à la Leila
Jag vet inte om klippet går att visa, men går det så går det, det är enkelt att göra men tar ett bra tag i ugnen.
Leilas recept ger 6 små formar crème brûlée. Om du inte har varmluftsugn är det bra att grädda din crème brûlée med formarna i vattenbad för att få jämn temperatur.
Antal portioner: 6
Ingredienser
Crème Brûlée à la Leila
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
Tips
I videoklippet ovan
Så lagar du Leilas crème brûlée
Crème Brûlée är otroligt enkelt och snabbt att göra med den behöver gott om tid i ugnen (där den sköter sig själv). Det är en praktisk dessert att göra om man vill förbereda sin dessert i förväg. Lägg in en stektermometer i ugnen för att kontrollera att inte värmen överstiger 100 grader. /Leila
Gör så här
1. Crème Brûlée
Sätt ugnen på 95 grader, varmluft.
2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Om du inte har varmluftsugn, ställ formarna i vattenbad.
5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.