Mästerkock domarens kladdkaka
Kategori: Allmänt
Kladdkaka
Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.
Ingredienser
Kladdkaka
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Gör så här
1. Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
4. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
5. Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass
Detta får man kanske testa en gång, kanske till helgen ? vad brukar ni baka för något