Sveriges mästerkock 2013
Kategori: Allmänt
Leilas chocolate cupcakes
Ingredienser
Chocolate cupcakes
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Tips
1 sats ca 12 st
Gör så här
1. Chocolate cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chokladfrosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
9. Rör sist ner kaffe.
10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Mycket mumsigt ;)
Imorgon tänkte jag visa bild hur Phukets flygplats ser ut och hur nära havet det ligger :)
Ska ta tag i bloggandet nu igen