Dubbel sockerkaka med choklad
En riktigt lyxig, fylld sockerkaka, som passar till ett glas kall mjölk! Recept från boken Choklad
Antal portioner: 12 bitar
Ingredienser
Smör till formen
Ströbröd
2 st ägg
2 dl strösocker
0.5 dl muscovadosocker
100 g smör
1 dl mjölk
2 msk starkt kallt kaffe
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
125 g mörk choklad (64–70 %)
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
Tips
Annons:
Annons:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 2 liter.
3. Vispa ägg, socker och muscovadosocker pösigt.
4. Smält smör i en kastrull och häll i mjölk och kaffe.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
6. Rör ner vätskan tillsammans med de torra ingredienserna i äggsmeten.
7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
8. Prova med en sticka om kakan är färdig.
9. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter.
10. Vänd sedan upp den på en tallrik och låt svalna under formen.
11. Hacka chokladen och ställ den åt sidan.
12. Koka upp grädde.
13. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält helt.
14. Vispa eller mixa i smör. Låt tryffeln kallna.
15. Dela sockerkakan horisontellt på mitten.
16. Bred ut fyllningen eller spritsa den över bottnen. Lägg på överdelen. Låt kakan stå svalt innan den skärs upp i bitar.
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.