Nutellamousse
Nutellamousse med vaniljrabarber och röda bär. ”Somrig dessert som är lätt att göra till många”. Receptet är beräknat till fyra personer.
Av
Tina Nordström :)
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30-35
Ingredienser
Mousse
1 dl nutella
3 dl grädde
Vaniljrabarber
3 dl vatten
3 dl socker
3 dl vitt vin
1 st vaniljstång
1 st citron, saft
1 knippe rabarber
1 ask hallon
1 ask jordgubbar
Tips
Häll riktigt varmt vatten i ett glas och ställ ner några skedar. Använd sedan dessa skedar för att skeda upp nutellamoussen. Det blir mycket enklare!
Se fler recept från Tinas sommarkök
Annons:
Annons:
Gör så här
1. Mousse
Värm 0.5 dl grädde i en kastrull, blanda ut nutella med den varma grädden till en slät smet.
2. Lättvispa resterande grädde och vänd ner i nutellamixen.
3. Ställ moussen i kylen ca 1 timme innan servering.
4. Rabarber
Koka upp vatten, socker, citronsaft vitt vin och vanilj.
5. Snitta rabarbern på sniskan och lägg i en djup form.
6. Slå den varma vaniljlagen över rabarbern och bären så det täcker.
7. Ställ åt sidan med lite plastfilm över och låt det svalna helt, gärna i kyl eller frys.
8. Lägg upp i glas/skålar och kula en sked mousse i mitten.
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.