justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Hallon mousse ala Tina Nordström

Kategori: Allmänt

Hallonmousse med puffat ris och nötter Tina Nordströms hallonmousse med puffat ris och karamelliserade mandlar och hasselnötter.
Antal portioner: 4 Ingredienser Hallonmousse 500 g frysta hallon, tinade 1 dl florsocker 3 dl vispgrädde 2 gelatinblad Puffat ris 1 dl hasselnötter & mandel, grovt krossade 1 dl rispuffar 1 msk florsocker Gör så här 1. Mixa hallon med florsocker. Sila bort kärnorna genom en sil. 2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. 3. Värm 1 dl av de mixade hallonen i en kastrull utan att de börjar koka. 4. Krama ur gelatinbladen, rör ner dem i hallonen och rör tills de har smält. Häll tillbaka "gelatinhallonen" i resten av hallonpurén. 5. Vispa grädden och blanda först bara 1/3 med hallonpurén. Blanda sedan i resten av grädden till en jämn kräm. Låt stå i kylen fram till servering. 6. Puffat ris/nötter Rosta nötter/mandel och rispuffarna i en stekpanna, strö över sockret och låt det hela karamelliseras. 7. Lägg ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. 8. Servera hallonmoussen med puffat ris och nötter. Idag gör jag en hylling till Tina Nordström och delar därför ett av hennes recept från Tina på besök, denna efterrätt ser så smarrig ut att man önskar man kunde dra ut den från datorn ahha. dom får uppfinna det tycker jag :) testa detta till helgen eller varför inte få ett ryck och gör det ikväll

Kommentarer


Kommentera inlägget här: