Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
Fyllning:
4 rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Vaniljsås:
1 vaniljstång
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk socker
3 äggulor....
Sätt ugnen på 225°C.
Smuldeg: Lägg vetemjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar. Blanda till en smulig massa, gärna i matberedare.
Fyllning: Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl. Lägg i en smord ugnssäker form.
Fördela smuldegen över. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Vaniljsås: Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt mjölken och vispgrädden. Låt koka upp.
Rör ihop sockret och äggulorna i en annan kastrull. Vispa ner vaniljmjölken och låt allt sjuda på svag värme några minuter under omrörning. Sila såsen och ställ den kallt för att svalna.
Nu trodde ni nästan jag hade glömt att jag skulle dela ett recept på paj till er och nä det har jag inte gjort :) här kommer ett super smarrigt recept som jag alltid gör till rabarber :) älskar smuldeg, brukar göra dubbelsats smuldeg för att det är så gott :) med super mycket vaniljsås till, fungerar med vaniljsås man rör ut med mjölk i påse också, ärligt så gör jag det ahha för det blir godast :)
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.