Försommarpaj med lime och jordgubbar
Jordgubbspaj med lime och kondenserad mjölk. Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake. Bör ätas samma dag som den lagats.
Ingredienser
Pajbotten
125 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
800 g kondenserad mjölk
4 lime, pressad saft samt skal från 3 av frukterna
Till garnering
jordgubbar, skivade
röda vinbär
hallon
Jordgubbssås
250 g jordgubbar
1 msk florsocker
Tips
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.
Gör så här
1. Pajbotten
Smält smöret i kastrull.
2. Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar. Blanda smöret och kexsmulorna.
3. Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
4. Fyllning
Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften. Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.
5. Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.
6. Jordgubbssås
Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.
7. Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.
Detta receptet såg jag på halvåtta hos kändisarna, och denna sommarpajen såg riktigt smarrig ut :D
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.