Mörk och vit chokladmousse
Chokladmousse på mörk och vit choklad toppad med färska hallon
Antal portioner: 4
Färdigt på: 3h
Ingredienser
Mörk chokladmousse
200 g mörk choklad, 70%
4 st ägg
2 msk honung
Vit chokladmousse
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Hallon, till garnering
Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.
Visst ser det härligt ut :) en sådan ute i kvälls solen eller till eftermiddagsfikat sitter inte fel kan jag lova er
KIlle född 1992, utbildad bagare/konditor i Helsingborg.
Framtida mål är resa mycket och att kanske starta eget. Älskar att resa till varma länder, testa nya recept och filmer/serier är något jag tycker om att titta på.