Sunwing resort & spa Bangtao beach
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
ca 65 stycken
250 g vit choklad
125 g kokosfett
¼ dl Dansukker Florsocker
Dela chokladen i bitar och lägg den tillsammans med fett ochflorsocker i en skål och smält över vattenbad. Blanda om och häll upp i formar.
En lyxigare variant på ischoklad, jättegott, finns med ljuschoklad också som jag delar med er ikväll, bilden är lite suddig men bilden var så liten så blev sudig när jag förstora den.
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
1 kg (11 dl) socker
4 dl vatten
1 msk ättikssprit
25 droppar äkta pepparmyntolja
röd hushållsfärg
matolja
1. Mät upp socker och vatten i en rymlig gryta (3-4 liter). Rör om och låt sockerlagen koka upp. Passa lagen när den kokar upp så den inte pöser över.
2. Häll i ättiksspriten och sätt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills temperaturen är 155 grader, cirka 20-30 minuter. Olja under tiden in marmorskivan.
3. Ta fram ett par degskrapor, pepparmyntolja och röd färg. Häll den färdigkokta sockerlagen på marmorskivan som ska vara kall, men lämna kvar cirka 1 dl i kastrullen.
4. Färga den sparade lagen ganska kraftigt med röd färg. Håll den röda lagen varm medan den röda lagen dras. (Ställ den t ex i en panna med kokande vatten.)
5. Droppa pepparmyntolja på den utrunna sockerlagen på marmorskivan. Vik upp kanterna mot mitten några gånger med oljad degskrapa. Så snart det går att ta i den heta massan, dra ut och vik ihop den med inoljade händer. Arbeta så snabbt som möjligt. Dra tills det börjar bli trögt - forma då massan till en tjock rulle och lägg den där marmorskivan är som varmast.
6. Häll nu upp den röda lagen på marmorskivan och låt den svalna något. Lägg den som en sträng på den vita rullen. Dra ut rullen lite och vik den dubbel. Dra ut smala stänger och vrid dem lite. Klipp karameller och låt dem svalna på en bricka (dock inte på varandra). Förvara svalt.
jag älskar polkagrisar :D har aldrig testat hemma då man lätt kan bränna sig och man måste ha marmorplatta,sockertermometer och metallskrap kort, vill göra men har aldrig gjort det ännu :) blir kanske innan jul, vi får se om jag hinner :)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda Kesella, socker, saffran och gulor. Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.
Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Leilas recept på amerikanska gingerbread cookies med ingefära, kanel, nejlika och chocolate chips. Goda och kryddiga kakor att baka till jul.
Chocolate gingerbread cookies125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0.5 dl råsocker att rulla i
1. Chocolate gingerbread cookies
Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
Titta på klippet ovan om det fungrerar, det kan alltid hjälpa er om ni vill se hur hon gör. Vi hör senare, ska berätta lite om Sveriges första X factor vinnare 2012 :D
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Leila Lindholms recept, brukar vara jättegoda, har alla hennes böcker. Inte länge till hon får sitt andra barn nu
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Pernilla Wahlgrens otroligt goda Siliviakaka :)
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Tilllagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret
Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
Låt kakan svalna
Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är ägggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
Det gör inget om krämen fortfarande är lite varm och ”rinner in” i kakan. Det gör den bara saftigare tycker jag!
Lycka till!
Otroligt god kaka att bjuda på :)
Kategori: Allmänt
Gick in på Björnborgs webbshop för att köpa ett par kalosnger till mig, hittade ett par jag ville ha men fanns baar i s så skickade ett mail och frågade om dom kom innan jul men fick svar att dom kom inte innan jul och nyår.
Men jag fick 10% rabat som jag kan använda när dom kommer in igen i m.
Vad tycker ni om dom ? har samma i mörkblå, ljusblå, röd och lila så vill ha denna också :D blir min egna julklapp till mig själv.
Vad brukar ni ge er själva ?
Kommer med dagens recept kl 18.00
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
2.5 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl socker
1.5 dl ljus sirap
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
florsocker
1. Lägg gelatinpulver och vatten i en matberedare och mixa tills det blir ljust och fluffigt.
2. Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull.
3. Låt koka under omrörning i 10 minuter.
4. Tillsätt därefter vaniljsockret, om man tillsätter vaniljsockret tidigare blir det beskt.
5. Tillsätt sockerlagen i gelatinmassan under mixning.
6. Kör blandningen i minst 10 minuter tills att den ökat till tredubbel volym.
7. Häll ned blandningen i en florsockrad form och ställ in i kylen med florsocker på över natten.
8. Skär ut kuber av massan och vänd i florsocker innan servering.
9. Perfekt att grilla vid julbrasan.
Receptet är Ernst Kirchsteiger eller hur man nu uttalar efternamnet men ni fattar vem jag menar iallafall
gott mums ;)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk nejlikor
1 tsk kanel
1 st bikarbonat
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1.5 dl mjölk, filmjölk, yoghurt eller gräddfil
2 msk lingonsylt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt.
3. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet.
4. Rör ner i äggvispet.
5. Blanda ner det smälta smöret också, liksom mjölken och lingonsylten.
6. Häll i smord och bröad form.
7. Grädda i nedre delen av en 175 gradig varm ugn, i cirka 40 minuter.
Mjukpepparkaka är en favoritkaka bland beställningarna till jul hos mig:) har ett annat recept som inte är inskrivit på min dator ännu men detta är liknande fast jag har inte i lingonsylt.
Hinne rjag så dela rjag mitt recept senare idag så ni vet, föredrar mitt recept då det är lättare och har mer smak enligt mig själv då :)
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Kategori: Allmänt
Knäck:
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
1 msk smör
1/2 dl hackad mandel
Kola
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl kakao
1. Knäck: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 40 minuter, rör om då och då. Gör ett kolaprov: Droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten. Om droppen stelnar är kolasmeten klar. Flyter den ut och blandar sig med vattnet - koka lite till. När kolan kokat klart rör du ner smör och mandel. Häll i knäckformar.
2. Kola: Blanda vispgrädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter - eller tills kolaprovet "håller". Rör om då och då. Häll upp smeten på smörad plåt, låt kallna och skär sedan i portionsbitar. Linda in kolorna i cellofan
Knäck är en av favoritgodisen till julen :) lite pilligt och lätt att bränna sig men gott är det när man är färdig. Nästan försvinnande god direkt :P
Jag ska till en Harry Potter filmkväll hos några kompisar. Så vi hörs inte mer idag. Baja något av mina recept och skriv vad ni testat.