justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Gravsten

Kategori: Allmänt

Gravstensmuffins

Degen till gravstenarna ska vila kallt i 2 timmar. Du gör den enkelt i matberedare eller mixer. Det är viktigt att kakorna och muffinsen är helt kalla när de sätts ihop. Både muffins och gravstenar kan bakas dagen innan de ska ätas.

Antal portioner: 20
Ingredienser

Muffins

100 g smör 
2 ägg 
3 1/2 msk kakao 
1 tsk malen kardemumma 
3 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
1 dl mjölk 
Gravsten

2 1/2 dl mjöl 
1 1/4 dl socker 
100 g smör 
1/2 äggula 
2 tsk vaniljsocker 
mörk blockchoklad till dekoration 
Muffinsformar 

Gör så här

1. Muffins
Placera ut formarna på plåt eller i en muffinsform.

2. Smält smör och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kakao och kardemumma.

4. Sikta växelvis i mjöl blandat med bakpulver, mjölk och smält smör.

5. Fördela smeten i formarna. Fyll inte formarna ända upp, muffinsen jäser.

6. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

7. Gravsten
Tärna smöret.

8. Tillsätt äggula, mjöl, socker och vaniljsocker.

9. Mixa tills det blivit en deg och lägg kallt i 2 timmar. Kavla ut till 3-4 mm.

10. Skär ut ovala former och lägg dem sedan på plåt klädd med bakplåtspapper.

11. Grädda i 175-200 grader i 8-10 minuter.

12. Låt kallna helt.

13. Spritsa eller måla med smält mörk choklad.

14. Gravstensmuffins
Placera en gravsten på varje muffin.

 

Jag har aldrig testat detta receptet, men muffins smeten har jag gjort och den är god, ett roligt halloween recept som ser lite kusligt ut, att ställa domma bredvid gräddbulls spökena blir halloween läskigt, Buuh     

Halloween

Kategori: Allmänt

Hej igen, vid halv 4 idag kommer ytterliggare ett halloween recept som är läskigt och ser gott ut, att lägga dessa 2 recepten jag delat tillsammans blir halloween läskigt:)
Nu ska jag åka till jobb för att jobba min sista dag:( 
Fler recept och andra halloween tips kommer imorgon.
Hejdå

Halloween

Kategori: Allmänt

Skum-spöken

Gulliga gräddbullar i form av spöken gör sig bra till Halloween. För att få ett riktigt fluffigt skum i spökena behöver du en elvisp till hjälp. Smeten ska vispas i en halvtimme, så ta god tid på dig.
Antal portioner: 40
Ingredienser

4 1/2 dl strösocker 
1/2 dl florsocker 
1 äggvita 
1 1/2 msk gelatinpulver 
1 1/2 dl kokande vatten 
smörgåsrån 
300 g vit choklad att droppa i 
mörk choklad till dekoration 

Gör så här

1. Blanda strösocker, florsocker och äggvita. Rör ut gelatinpulver i kokande vatten. Blanda gelatinröran i äggsmeten. Vispa i 30 minuter.

2. Stansa ut rundlar ur smörgåsrånet med ett glas. Spritsa eller klicka ut toppar av smeten på dem. Ställ att stelna i kylen en stund.

3. Doppa sedan topparna i den vita chokladen. Ställ att stelna och dekorera sedan spökena med den smälta mörka chokladen.

 

Ett perfekt halloween recept, goda och fina att sätta fram.

Jag tänkte tipsa om fler halloween recept, 2 st imorgon blir det iallafall ;)

Ha det bäst så hörs vi senare ikväll.

Sorry

Kategori: Allmänt

Sorry, byte jobb pass från förmiddag till eftermiddag igår tisdag, glömde helt bort bloggen:( idag ska jag ha eftermiddag igen, mitt sista pass på jobb för i år,sen får jag hitta eller försöka hitta nytt tills det kommer igång till våren igen på jobb.
Idag tänkte jag dela ett recept, vet inte vilket än, men smaskigt blir det, men vi ses lite senare och ska bli bättre på bloggandet nu:) har ju tid till det från imorgon.
Hej så länge

Surdegrecept och tips för att lyckas

Kategori: Allmänt

 Surdeg, grundrecept

 Recept på surdeg. Den måste tas väl omhand. Om du vill vila den går det bra att stoppa surdegen i frysen.

Ingredienser

Steg 1

1 st äpple 
100 g 35 gradigt vatten 
200 g rågmjöl 
Steg 2

200 g vatten 
200 g rågmjöl 

Tips

Vill du göra en vetesurdeg byter du ut rågmjölet mot vetemjöl. Du kan behöva öka mängden vetemjöl. Det viktiga är att konstistensen blir rätt. 

Gör så här

1. Dag 1-3, steg 1
Råriv ett äpple och blanda det med 100 gram 35 gradigt vatten och 200 gram rågmjöl.

2. Häll blandningen i en glasburk med lock.

3. Ställ burken med locket lite på glänt vid en varm plats till exempel ovanför kylen.

4. Låt burken stå i 3 dagar. Skaka den morgon och kväll.

5. Dag 4, steg 2
Friska degen genom att fylla på med lika delar vatten och mjöl.

6. Rör om och låt stå ytterligare en eller några dagar.

7. Dag 5 eller senare
Nu har du en färdig surdeg som ska förvaras i kylskåp tills det är dags att baka med den.

8. Dagen innan baket ska degen friskas genom att tillsätta lika delar vatten och mjöl.

 

Konsten att starta en surdeg

Om hur man egentligen börjar med sin surdeg. 

Surdeg är en blandning av mjöl och vatten som man låter stå några dagar tills naturliga jästsvampar och mjölksyrabakterier bildas. Det som då uppstår kallas för en surdegsgrund och den förvarar man sen i kylen och tar lite av när det dags att baka bröd. OBS! man får aldrig ta slut på sin surdegsgrund. När du väl har den kan den följa dig hela livet!

Surdegsgrunden håller man vid liv genom att då och då tillsätta lite mjöl och vatten. Detta kallas att friska degen och gör man det kan den överleva hur länge som helst. Kvällen innan man ska baka med surdegen är det dags att friska den och lämna den framme i rums-temperatur över natten. Värme gör att bakterierna förökar sig och det börjar bubbla i surdegen. Bubblor är ett tydligt tecken på liv.

Ofta brukar man friska surdegen med lika delar mjöl och vatten, men vissa föredrar sin surdeg lös, andra tjock. Vill man pausa degen, och inte baka på ett tag, kan man stoppa in den i frysen.

Smarta tips för nybörjaren 
Det är bäst att använda obehandlat ekologiskt eller stenmalet mjöl till surdegen eftersom det innehåller mer spårämnen och naturliga vilda jästsporer som gör det lättare för jäsprocessen att komma igång. Dessutom ger det en bättre smak åt brödet.

För att påskynda jäsningen kan man använda något sött som t ex rårivet äpple, potatis, honung eller russin. Placera gärna burken på något varmt ställe till exempel nära spisen eller ovanför kylen. Surdegen växer rejält i rumstemperatur så tänk på att ha tillräckligt stor burke eller kärl.

Tycker man att det verkar jobbigt att sätta en surdegsgrund kan man alltid fråga sin lokala bagare lite snällt om det går bra att få köpa en kopp surdeg. Eftersom deras degar friskas hela tiden har de oftast en mycket bra jäskultur.

Lycka till!

Sur degens smak kan variera mycket, kan ha äpple i surdegen, sen ha olika sorters mjöl och inte bara ha vetemjöl utan våga testa rågmjöl och andra lite mörka mjöltyper

Valnöttsbröd

Kategori: Allmänt

Levain med äpple och rostade valnötter

Levain är det franska ordet för surdeg. Det är helt enkelt ett ljust bröd bakat på surdeg av vete eller råg. /Leila Lindholm
Ingredienser

10 g färsk jäst 
7 dl ljummet vatten 
14 dl vetemjöl special, ca 
4 dl surdeg av vete 
1.5 msk salt 
2 st stora gröna äpplen 
100 g valnötter 

Tips

Receptet ger 1 stort bröd.

Jag tillsätter även färsk jäst i min levain men en liten nypa räcker för att kicka igång jäsningen.

Levain är trots sin enkla komposition inte alltid enkel att lyckas med, det gäller att få till de stora karakteristiska bubblorna i brödet. Därför ska degen jäsa länge och hanteras mycket varsamt så att inte luften trycks ut. 

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.

2. Tillsätt hälften av mjölet och knåda på låg hastighet i maskin i cirka 10 minuter.

3. Tillsätt surdegen, salt och resterande mjöl, lite taget. Arbeta degen i maskin i cirka 20 minuter.

4. Tvätta och tärna äpplena i bitar.

5. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.

6. Arbeta varsamt in äppelbitar och valnötter i degen för hand.

7. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i cirka 2 timmar.

8. Sätt ugnen på 250 grader.

9. Häll upp degen på en mjölad skärbräda i trä och vik försiktigt ihop den till en limpa. Undvik att arbeta degen, hantera den varsamt så att inte luftbubblorna trycks ut.

10. Mjöla brödet och låt det jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 ½ timme.

11. Stjälp upp brödet på en plåt och släng in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Detta gör man för att brödet ska få en fin krackelerad skorpa.

12. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 40–50 minuter.

Kommer recept på surdeg och tips om surdeg strax, ett jättegott bröd, brukar ha mycket valnötter i

Jobb, elgiganten, tacos

Kategori: Allmänt

Idag jobbade jag 05.00-13.45 och efter jobb så åkte jag till Elgiganten och köpten ny Samsung Tv 40 tum för 3495 kr, riktigt fynd, hade värsta tjockteven innan haha.
Nu blir det Tacos :) mums
Sen blir det en lugn kväll framför tv, vi hörs kanske ikväll med recept på bröd annars så hörs vi imorgon.

Solsidan

Kategori: Allmänt

Har precis sett solsidan :) bra serie och kl 21.00 så börjar Partaj som är roligt, sen blir det inte mycket mer ikväll, ska gå upp kl 03.45 imorgon så får lägga mig hyfsat i tid så man får några timmars sömn iallafall.
Vi hörs imorgon eftermiddag.
Godnatt

Lyxig kladdkaka

Kategori: Allmänt

Kladdkaka med after eight och vit choklad
 

2 ST ÄGG
3 DL SOCKER
1 TSK VANILJSOCKER
4 MSK KAKAO
1.5 DL VETEMJÖL
100 GRAM SMÖR
100 GRAM GROVHACKAD VIT CHOKLAD
8-10 BITAR AFTER EIGHT ALTERNATIV MARABOU PREMIUM MINT 70%

1. Smöra och bröa en rund springform och smält smöret tillsammans med after eight chokladen.
2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och kakao och mjöl sist ner med smöret.
3. Strö sedan den hackade vita- chokladen när du hällt smeten i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca. 20 minuter.
5. Låt kakan svalna gärna lite kylt i ca. 1 timma, servera med grädde och färska hallon och pudra gärna kakan med florsocker.
 
Ett super gott recept på kladdkaka, lite ovanligare, är trött på vanlig kladdaka så testade detta och det blev en succé på ett kalas för hela släkten :D
Testa och bjud på denna kakan så blir ingen besviken kan jag lova.
Jag gör alltid med after eight, då det blir godast.
Njut och ha en trevlig söndagskväll så hörs vi senare eller imorgon eftermiddag efter jobb

Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag och en timme längre idag:) ljusare på morgonen men mörkare tidigare på eftermiddagen:( men lite mysigt att man får tända lampor och ljus, och typ 1 månad till advents ljusstakarna ska fram:D då blir det mysigt.
Idag händer det inte så mycket för min del, ska köra mamma till jobb och sen hälsa på min mormor och morfar och lämna lite kakor jag gjort till dom, sen blir det att titta på ghost whisperer på tv11.
Kanske en promenad med hunden i det fina höstvädret idag för en gång skull.
Kommer kanske dela ett recept ikväll om jag hinner för jobbar som sagt näst sista dagen imorgon, och morgonpass, så ska försöka lägga mig tidigt, men det brukar inte gå så bra då man har varit uppe så länge i helgen, så blir att man ligger i sängen och bara tittar på klockan.
Men nog om det, nu ska vi ha en trevlig söndag. Kram
Så hörs vi senare:)

Mazariner

Kategori: Allmänt

 

Detta receptet gjorde jag för 2 veckor sedan och egen bild denna gången ;) hoppas ni tycker om recepten jag delar, ge förslag på recept ni vill jag ska baka och visa er med egna bilder från när jag bakade det.
Ha en trevlig sen lördagskväll så hörs vi imorgon Söndag igen.
Godnatt
 

Mazariner

Egna mazariner är roligt att göra 
 
 
Antal portioner: 30
Färdigt på: 1 timme
Ingredienser

200 g smör 
7 dl vetemjöl 
1 dl socker 
1 st ägg 
1 tsk vaniljsocker 
Fyllning:

400 g mandelmassa 
200 g smör 
5 st ägg 
Glasyr:

300 g florsocker 
1 msk citronsaft 
0.25 dl vatten                                                                                                                                            0,5 dl mixade bär(hallon,björbär,jordgubb) eller vad man tycker om  

Tips- när glazsyren är uppe i 40 grader så ska den fördelas på mazarinera  direkt och gör det så snabbt som möjligt för den stelar rätt snabbt och blir då svår att fördela.                                                                                                                                                                                                                         

Gör så här

1. Gör degen först: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.

3. Fortsätt med fyllningen: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.

4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.

5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna genom att knacka dem lätt mot bordet.

7. Glasyr: Blanda samman alla ingredienser och värm på spisen till 40 grader. Stryk sedan glasyren på kakorna.

i orginal receptet så var där inga bär i glasyren, men då jag tycker om mazariner med bär smak så testade jag detta och det blev super gott :)

Lördagsfika

Kategori: Allmänt

 Kladdkaksmuffins

Underbart sega muffins med smak av choklad.

 

Ingredienser

2 st ekologiska ägg 
2 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
0.5 dl matolja 
1 dl ljus sirap 
2 dl vetemjöl 
1 dl kakao av god kvalitet 
1 tsk bakpulver 
1 st nypa salt 
100 g mörk choklad, eller ljus om du föredrar det  
Vispgrädde och färska bär till servering 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och bär, går även med frysta men helst färska, ta säsongens bär.

 

 

Hoppas det blir lika gott som när jag gjorde dom :) jag serverade med hallon och björnbär, bilden är tagen ifrån Leila LIndholm :)                                                                                                                                           Leila är stor inspirationskälla till mig då jag har följt alla hennes program och har alla hennes bak böcker, har aldrig träffat henne men det är något jag gärna vill.

Serie tips

Kategori: Allmänt

Hejsan svejsan.
Tänkte tipsa om serier i helgen då jag inte hittade några filmer i tv tablån som tilltalade mig.
Men hittade flera bra serier/säsonger.
 
 Lördag:
Intresseklubben på svt 1 som är ett humor program där dom komikerna inte vet dagens ämne så man vet aldrig vad som väntar, men alltid ett gott skratt :D
 
Söndag:
Solsidan på tv4 20.00 , det vet ju alla vad det är så behöver inte säga mer :P
Helenius hörna på tv4 20.30, David Helenius med gäst, humor, och intervju av gäst, underhållande, Thomas Ledin denna gången tror jag.
Partaj på kanal 5 21.00, Christine Meltzer m.m som spelar kända personer och även andra roller som dom hittat på själva, väldigt roligt och underhållande, Tina Nordström är med och spelar en roll, stolt Helsingborgare som man är så gilalr man Tina.
Och en annan av dagens höjdpunkt i serier är Ghost whisperer på tv11 16-21.00, grymt bra serie, läskig,rolig,spännande,romantisk ja den är många saker, Jennifer Love Hewitt som är huvudkaraktär :D snygg och duktig skådespelare, 5 säsonger blev det av Ghost whisperer innan den slutade :(
 
 
Detta tänker jag underhålla mig i tv väg och självklart Förhäxad säsong 8 som jag har på box hemma;)
Lägger jag inte upp recept eller bilder ikväll så kommer dom imorgon, håller på och förbereder just nu vad jag ska visa
 

Shopping

Kategori: Allmänt

Slutade jobb 11.35 idag och när jag kom hem körde jag mamma till jobb och sen tog jag bussen ner till stan för att "titta" lite. Blev nya kalsonger, mössa, halsduk och 2 t-shirt :)
Vad händer i helgen alla ?
Ikväll kommer jag tipsa om helgen tv tablå och även dela ett recept eller visa mer bilder från min bakning :D
Vi hörs snart igen

Tv

Kategori: Allmänt

Har precis sett kockarnas kamp på tv där min favorit Tommy vann trots att Stefano hade 8-2 i poäng redan innan finalen gick igång, så grattis Tommy :) Nu ser jag på hela sverige bakar på sjuan, ett program jag vill va med i ahah ;) sen blir det leta fram recept,bilder som jag lägger upp imorgon eftermiddag, kommer även tipsa efter filmer för i helgen. Godnatt så hörs vi imorgon igen

Tidig kväll

Kategori: Allmänt

Nu är det kväll, riktigt tråkigt höstväder ute, halvt stormar och e skit kallt, har jobbar idag och blev även jobb imorgon :D kommer sakna jobber jätte mycket:(
Jag vill tipsa om en ny serie som börjar 4 november i tv11, the walking dead säsong 3.
Grymt bra serie som ser så verklig ut med alla zombies, spännande,läskig,rolig, sen säsong ett började så har jag bara velat följa serien.
Första säsongen va bara 6 avsnitt och andra var 10 eller 8 tror jag om jag kommer ihåg rätt men nu säsong 3 så kommer 16 avsnitt yay :D älskar
Har ni inte sett serien så måste ni ge det en chans nu den 4 november kl 22 eller 23 brukar det börja.
Vill även tipsa om en svensk film jag såg på bio men en kompis för nån månad sedan, cockpit grymt skön film, skattade skit mycket, handlar om pilot yrket och att en kille fick gå från jobb bara för dom ville ha fler kvnnliga piloter, han söker nya jobb inom pilot men får inget så han beslutar sig för att göra en väldigt speciellt sak i filmen.
Titta så förstår ni, ni blir inte besvikna, en av dom bästa svenska filmerna på länge.
Hejså länge:)
Ska leta upp lite recept eller bilder jag kan visa er sen

Glömt

Kategori: Allmänt

Idag har jag helt glömt bort bloggen, har jobbar och sov en liten stund och sen inne på datorn och pratat med kompisar, jobb imorgon igen, kommer uppdatera bättre imorgon för kommer inte på något just nu men kommer bli lite tips på serier, kanske nåt recept, nån humorvideo m.m ni får helt enkelt vänta och se imorgon :D

Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu tackar jag för mig, blir jobb imorgon yay :) så vi hörs imorgon efter jobb, kanske delar ett nytt recept eller vad ni nu vill se eller veta?! Hej sålänge

Marsipan arbeten från skolan

Kategori: Allmänt

Här kommer lite marsipan arbeten sm jag och några klasskamrater gjorde under våra slutprov sista året på gymnasiet :) Grymt duktiga, saknar skolan och klass kompisarna, man ville ju bli färdig med skolan men nu i efterhand 1,5 år sedan så ville man att tiden skulle gå saktare. 
Men jag har ju klarat mig, haft 2 jobb och intervju till ett 3 denna veckan, vill ha ett jobb innan jag kommer tillbaka till mitt gamla jobb till våren 2013.
 
 

Mazarintårta

Kategori: Allmänt

Tjena alla, till helgen ska jag nog baka denna här härliga mazarintårta som Leila Lindholm gjort, har gjort den innan, hon serverar den med fläderkräm medans jag serverar med vispgrädde smaksatt med god vanilj :) Blir lika god med det men ni bestämmer själva, ni får receptet för fläderkrämen som också är god. Är en sommartårta men går lika bra med frysta bär, eller om ni har hösthallon och björnbär kvar.
Jag bakar mycket på min fritid, vad vill ni se för recept och bilder ?
Leila Lindholm är en stor insirationskälla till mig då jag följer och testar det mesta hon gör.
 

Mazarintårta med fläderkräm och bär

Denna tårta är en riktigt somrig mandeltårta med kräm och bär.
Ingredienser

Botten

250 g mjukt smör 
500 g mandelmassa 
5 st ekologiska ägg 
1 dl vetemjöl 
smör och mandelspån till formen 
Fläderkräm

4 st ekologiska äggulor 
0.5 dl strösocker 
2.5 msk majsstärkelse 
0.5 dl koncentrerad flädersaft 
3 dl vispgrädde 
2 dl vispgrädde 
1 l färska bär 

Tips

1 sats ger 1 tårta/ 12 bitar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

4. Vänd sist i vetemjölet för hand.

5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.

6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.

7. Fläderkräm:

8. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.

9. Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.

10. Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.

11. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.

12. Tårtan:

13. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.

14. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär, eller frysta bär om ni har det, ni kan ta den säsongs frukt/bär som finns och det ni tycker om.

15. Njut och bara ha det gött:)

Ledig

Kategori: Allmänt

Hej igen, idag blir det förmodligen inget jobb eftersom dom inte ringt än, så får se vad jag hittr på idag:) inte van att vara ledig så här mitt i veckorna när man jobbar heltid.
 

Imorgon

Kategori: Allmänt

Imorgon är jag reserv, får lägga mig i tid ifall dom ringer vid 5 imorgon eller om dom ringer vid 11 eller om man blir helt ledig, fast vill ju jobba. Men som sagt får se ad som händer, vad gör ni om dagarna ?

Sömn

Kategori: Allmänt

La mig för att se några avsnitt av förhäxad på tv, gick bra första avsnittet sen blev jag trött så stängde av tv och somna i soffan sen vaknade jag 19.20 i mitt kolsvarta rum att det var mat. Det är jobbigt med sömnen om man jobbar måndag morgon, går inte somna tidigt på söndagen s det blir lite sömn, men det tog jag igen i soffan idag hahahah ;)

Tv serie tips

Kategori: Allmänt

Här kommer lite tips på tv serier som jag rekommenderar.
 
 1. Ghost whisperer :) med Jennifer Love Hewitt grymt bra serie som både är spännande och rolig, handlar mest  om Melinda som ser spöken(andar) som är kvar på jorden och behöver hjälp, Melinda hjälper dom men inte alltid så lätt och läskigt,obehagligt ibland. En serie jag blev helt besatt av, man ville bara se mer och mer.
 
 2. Förhäxad( eller charmed som den heter i USA) också grymt bra tvserie som handlar om Piper,Phoebe,Prue Paige och Billie som är moderna häxor- väldigt speciell serie, mycket action :)
 
Båda serierna är grymt bra och är dom serierna jag ser om och om igen, tröttnar aldrig på det heller.
Så dom borde ni se, eller rättare sagt måste se om ni inte gjort det redan.
Nästan helt säker på att ni gillar dom också
 

Partaj- Christine Meltzer

Kategori: Allmänt

Här kommer lite roliga klipp :D vem älskar inte Christine Meltzer, typ bäst på att imitera kända personer:)
 

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Hemma från jobb, gick direkt in på datorn och vad är det första jag ser, jo att det är sista säsongen för Berg flyttar in på tv4 innan den läggs ner.
Carina Berg har skrivit kontrakt till kanal 5, jag som älskar Berg flyttar in, men jag älskar Carina så hoppas hon får massa bra program på kanal 5, vem inte inte trött på Filip och Frerdrik som har typ varje program känns det som. Ut med dom och in med Carina lter bra :D

söndagkväll

Kategori: Allmänt

Söndagkväll tillbringas framför tv, snart börjar Partaj på 5an med roliga Christine Meltzer :) Sen blir det lite fb innan dags att sova för börjar jobba kl 6.20 imorgon

Ett av mina favorit recept på muffins, super goda :)

Kategori: Allmänt

Bounty cupcakes med kokos

Chokladcupcakes med massor av kokossmak och självklart en härlig chokladglaze på toppen 

Ingredienser

Muffins

1 dl kokosflingor 
75 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
2 st ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
100 g smör 
0.75 dl kokosmjölk 
2.5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2.5 msk kakao av god kvalitet 
1.5 msk kallt kaffe 
6 st bountystänger 
Glaze

250 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1.5 dl vispgrädde 
2 msk honung 
1 nypa flingsalt 
1 msk smör 
100 g Philadelphiaost 
Kokos till garnering 

Gör så här

1. Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.

10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.

11. Låt svalna.

12. Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.

13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.

14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.

15. Spritsa glazen över cupcakesen.

16. Garnera med kokos.

Thailand

Kategori: bilder

Drömmer mig tillbaka till Thailand :) ett land som jag älskar allt med.
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag och sista dagen denna veckan, dags för jobb imorgon, trivs bra på jobb så hoppas det blir mycket jobb nu sista tiden som är kvar.
Idag vet jag inte vad som händer, inget inplanerat.
Kanske sätta sig ner vid tv och se på ghost whisperer som visas på tv11 :D och sen ikväll Förhäxad,solsidan och partaj :)

skräck del 2

Kategori: Allmänt

Här kommer ännu ett klipp som är roligt, kul att Amy fick bära Jeannie en bit haha, och på förra klippet "take her taker her!" haha så jävla kul :)
 

skräck

Kategori: Allmänt

Hej allihopa hittade några riktigt bra skräck klipp inatt, skit roliga :) älskar att se personer som blir rädda.
 

Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sova, kommer sova riktigt länge imorgon känner jag, kanske vara med en kompis imorgon annars baka något gott som jag kan visa er :) ses imorgon

Pepparkakor

Kategori: Allmänt

Idag blev det som sagt pepparkakor som jag bakade på jobb, fredagspassen är bara på 6, timme så det är skönt.
Nu är det helg som fördrivs med lite bakning, va med kompisar och bara ta det lugnt.
Håller på att titta på förhäxad serien som har 8 säsonger :D har sett dom på dvd skit många gånger men tröttnar aldrig, är på säsong 7 nu så det närmar sig slutet :( 

Gokväll

Kategori: Allmänt

Nu tackar jag för mig, ska lägga mig för börjar jobba kl 0505 imorgon så ska man vara hyfsat pigg imorgon så får man lägga sig i tid, men har inte precis haft en jobbig vecka då jag blivit ofrivilligt ledig 2 dagar. Godnatt alla så ses vi imorgon och i helgen då jag ska dela fler bilder och kanske något bra recept jag vill tipsa om :)
Hej så länge

Reserv

Kategori: Allmänt

Idag var jag reserv på jobb men har inte blivit inringd så jag är ledig, men blir jobb imorgon :D vad ska man hitta på idag då ? tänkte visa lite fler Anna Blomberg karaktärer :) Hon är grymt rolig och duktig, något speciellt ni vill se eller veta ?
 

tråkig dag på jobb

Kategori: Allmänt

Kom till jobb i eftermiddags och såg direkt att det skulle bli tråkiga nyheter, blev uppsagd från jobb idag, blev bland dom sista i gallringen så när det startar upp igen s blir vi dom första att bli uppringda nåt positivt ialalfall men tills dess måste man försöka hitta ett jobb som vaar till mars/april då det andra jobbet kan dra igång som vanligt igen.
Tänker gå och lägga  mig för har inte riktigt hunnit fatta att om 2 veckor är man arbetslös. 
Avslutar med del 2 på Anna Blobergs parodi på svenska hollywood fruar :)
 
 

Jobb

Kategori: Allmänt

Nu åker jag till jobb strax men innan dess så ska jag visa ett humorklipp som jag tycker är väldigt roligt.
Här kommer del 1, och när jag komemr hem så visar jag del 2, ha det bäst så hörs vi :)
 

Onsdag och ny jobb dag

Kategori: Allmänt

Hej, onsdag, redan onsdag känns det som, men kan ju bero på att jag blev ofrivilligt ledig i måndags.
Idag blir det packetering av kakor på jobb till 22.15. 
Innan jag åker till jobb så vill jag dela med mig av lite bilder från olika projekt jag gjort i skolan.
Ett marsipan arbete och ett arbete i bara choklad som jag gjort :)

Godnatt

Kategori: Allmänt

Idag blev det ett jobb pass 13.40-22.25, bakade ekologiska pepparkakor och har precis ätit lite och avslutar kvällen med att lyssna på Petra Marklunds låt händerna mot himlen som är min favorit.
Hela hennes album släpps imorgon tror jag?
Imorgon blir det jobb 13.45-22.15 med att packa kakor på jobb, kul med omväxling.
Godnatt så hörs vi imorgon förmiddag :)

Viaplay

Kategori: Allmänt

Idag tänkte jag tipsa om Viaplay, en bra internet sida där man kan se hela säsonger,filmer och annats skoj som man missat eller inte hade tid att kolla på, jag älskar sådana sidor för i mitt jobb så jobbar jagantingen väldigt tidigt på morgonen så man inte orkar totta på tv på kvällarna eller att jag jobbar väldigt sent på kvällarna.
Så för mig är det välsigt svårt att sätta mig ner och se avsnitten på just tv men då passar Viaplay perfekt, du kan se avsnitten precis när du vill, spola,pausa och göra saker under tiden som man inte kan på tv utan att missa en del av filmen eller serien.
Köp viaplay om du vill hinna med mycket mer i vardagen, så gör jag och det är super bekvämt.
Tittar mycket på kockarnas kamp och hela sverige bakar så tack Viaplay för att man kan se det hos er utan att behöva titta på alla repriser på söndagarna.
 
 http://www.viaplay.se/

Hurmor

Kategori: humor

Godmorgon, ny dag och vi börjar dagen med ett humorklipp :) Älskar Ann Westin, bra skämt tillsammans med underbart kropps språk,kan lova att om man inte är glad så blir man av henne.
 

Godnatt bloggvärlden

Kategori: Allmänt

Tackar för denna dagen med en bild på söndagens bak här hemma ( mazariner med hallon glasyr) , njut så hörs vi imorgon :) mums
 

välkomna

Kategori: Allmänt

Hej allihopa
Nu kör vi igång med en blogg om mitt livs som bagare/konditor.
Här kommer jag dela med mig av vad jag gör och tipsar om humorklipp.
Ska dela mycket bilder om bakning och dela med mig av mina favorit recept, så välkomna till Just Desserts.