justdesserts.blogg.se

En blogg om mitt liv som bagare/konditor där jag delar med mig av bilder,recept,humor och serier/filmer jag vill tipsa om :)

Snabba pepparkakor

Kategori: Allmänt

Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)

 

Ingredienser

Pepparkakor, grundrecept

200 g ekologiskt rörsocker 
225 g smör, rumsvarmt 
1 st ägg 
2 tsk bikarbonat 
1 msk sirap 
3 tsk kardemumma 
3 tsk kanel 
400 g vetemjöl 

 

Gör så här

1. Pepparkakor, grundrecept
Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rör ihop socker och smör till fluffig smet.

3. Ägg och bikarbonat rör du ihop för sig också. Sen är det bara att blanda ihop hela alltet till en pepparkaksdeg och börja göra pepparkakor!

4. Du behöver inga pepparkaksformar till pepparkakorna, bara rulla ihop små bollar, lägg var och en på ugnsplåten och platta till en liten pepparkaka.

5. Degen är spröd så det går inte att göra några snygga pepparkakor. Men det spelar ingen roll, för ingen hinner se dem, de äts upp på stört, så sabla goda som de är…

6. Sen in med pepparkaksplåten i ugnen i 5 minuter, eller precis tills dina pepparkakor får färg.

 

Har inte testat detta receptet på pepparkakor men är dom snabba att göra så tackar man ju inte nej till det :P

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag bakande jag mandelmusslor och en toscakaka.
Ska på filmkväll imorgon men stucker redan vid 12.45 ungefär men innan jag sticker så delar jag dagens julrecept.
Snart första advent :) mysigt med adventsljustakarna.
Kl 20.00 kommer dagens julrecept, har inte hunnit skriva ännu då jag haft saker att göra och hämta min nya halsduk från MQ jättefin :) visar kanske bild imorgon på den
 
Nu blir det strax X factor- Awa är min favorit och hoppas hon vinner hela näsa vecka om hon går vidare idag :D

Lakrits och chokladkolafudge

Kategori: Allmänt

Leilas lakrits- och chokladkolafudge

Choklad och lakrits i en underbart god kolafudge

Ingredienser

2 dl vispgrädde 
1.75 dl mörkt muscovadosocker 
2 dl glykos 
2 msk kakao av god kvalitet 
100 g mörk choklad 70% 
50 g smör, mjukt 
1 msk lakritspulver 

Tips

Till det här receptet behöver du 

en elektronisk stektermometer. När du kokar sockret är det bra att sänka temperaturen lite när den närmar sig 116 grader. Då har man koll på att den inte går över 116 grader. Ju längre sockret kokar desto fastare kolafudge, men det sker med mycket små marginaler. Var försiktig så att du inte bränner dig på den heta kolasmeten!

 

Gör så här

1. Koka grädde, muscovadosocker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att använda sockertermometer eller elektronisk stektermometer. När temperaturen närmar sig 112 grader, får man ta det försiktigt och kan sänka värmen lite eftersom det sedan går väldigt fort att komma upp till 116.

2. När temperaturen har nått 116 grader; ta av från värmen, tillsätt choklad, kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden.

3. Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar.

4. Klä en brödform med kant (cirka 10 x 20 cm) med plastfolie i botten och häll i fudgeblandningen.

5. Täck med lite plastfilm och låt svalna och stelna i rumstemperatur.

6. Skär upp fudgen i små munsbitar.

Arbetsförmedlingen

Kategori: Allmänt

Idag blev det en runda till arbetsförmedlingen, skulle ha kommit på någon aktivitet jag vill göra.
Ville gå starta eget utbildning eller försäljning och service med detaljhandel.
Hon tyckte int ejag skulle gå starta eget nu för att det kan ändras mycket på ett par år, tänker ju inte en utbildning med det senare när jag ska ta över ett företag för då har man ju definitivt inte tid för det.
Så hon ville att jag skulle leta praktik, men vill inte ha praktik då man lätt bli uttnyttjad.
Så hoppas hitta ett jobb snabbt eller gå försäljningskursen.
Annars ha praktik på ett gammal praktikställe fast med kassan nu istället om jag måste ha praktik.
Vi hörs snart med ett nytt julrecept :)

Saffransskorpor

Kategori: Allmänt

Saffransskorpor!

 
 
 
Ingen jul utan goda saffransskorpor. Hör till att baka dessa varje år, Super enkla att göra och goda förstås :)

100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll ner i en bunke med hackad sötmandel.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner detta.
  • Forma degen i två längder och lägg den på en plåt.
  • Strö över strösocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  • Ta ut längderna ur ugnen
  • Sänk ugnstempraturen till 125 grader.
  • Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dom på plåten.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna vara kvar i ugnen tills ugnen har kallnat.
  • Ät och njut.
 
Finns så mycket man kan göra med saffran fast man gör inte så mycket med saffran förrutom lussekatter tycker jag.
Saffran är jättegott så ni borde testa mer med saffran.

Vad händer idag ?

Kategori: Allmänt

Vad händer idag då ?
Jag ska baka fler mandelmusslor då jag har beställning på många av dom och vill ligga lite förre så man inte behöver stressa när man gör dom för så kul är det inte att göra mandelmusslor.
Blir en runda till maxi också, ska köpa saffran då jag ska baka 117 beställda lussekatter nästa vecka.
Sen lite andra saker också. Saffranen är inte så farligt dyr i år(inte än iallafall)
 
Ska till arbetsförmedlingen imorgon så har en del beslut som jag ska försöka fatta idag om det går.
 
Men vi ses senare med dagens julrecept, har ni något bra julrecept ?

Schackrutor

Kategori: Allmänt

Schakrutor

 
  • 250 g mandelmassa
  • 250 g nougat
  • 100 g choklad till pensling
  1. Skär och forma mandelmassan och nougaten i fyrkantiga stavar.
  2. Lägg ihop fyra stavar så att det blir ett schackmönster.
  3. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad (var försiktig så att inte chokladen blir över 50 grader då blir den grå när den stelnar).
  4. Ta av den från värmen.
  5. Finhacka och rör i resten av chokladen, låt chokladen svalna till cirka 25 grader innan du penslar på den.
  6. Skiva rullen när chokladen stelnat.
Idag blev det julgodis recept som är gott :) finns så mycket godis och kakor man göra så man knappt kan bestämma vad man ska göra.

Praliner

Kategori: Allmänt

Jag gjorde 6  sorters praliner jag gjort förra veckan.
Ska berätta vad för olika sorters praliner jag gjorde.
 
 
Den vita pralinen - en vitchokladtryffel-
Hjärtpralinen - en hallonfyllning
Mörka pralinen - mörkchoklad och lakrits tryffel
Fyrkantiga - har en kolafyllning
Halvmånarna - ljuschokladtryffel
De lite ovala runda pralinerna - har också ljuschokladfyllning och några med lakrits.
 
 
Köpte färdiga skal från skolan, man kan även göra egna hemma men tar tid och är inte så lätt om man inte gjort det innan, går lätt sönder.
 
Vi ses senare med dagens julrecept.

Hela Sverige bakar finalen

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder dom 3 finalisternas bröllopstårtor.
Vi börjar med vinnaren Christina :D jättefin bröllpstårta, hon vann och fick göra den bröllopstårtan till ett par som skulle gifta sig.
 
 
Och nu kommer Ronnies lite små galna men åndå fina tårta.
 
Och till sist Josephines bröllopstårta, fin men lite väl överdriven för min smak.
 
 
Nu är den säsongen slut men kom du inte med i programmet eller vill söka in så går det att söka in för nästa säsong just nu, gå in på tv4.se så hittar du till ansökningsformuläret.
 

Saffran och mandelmuffins

Kategori: Allmänt

Saffran- och mandelmuffins

Söta och vackra muffins som lyser gyllene av saffran. 

Ingredienser

0.5 g saffran 
2.5 dl strösocker 
1 dl smör (flytande) eller rapsolja 
3 st ägg 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 krm salt 
50 g sötmandel, skållad och hackad 
ev florsocker till dekoration 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa saffran, socker och smör/rapsolja pösigt, gärna med elvisp.

3. Tillsätt äggen och vispa ytterligare en minut.

4. Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.

5. Fördela i 16 muffinsformar som du ställer i muffinsplåt eller direkt i smörad och bröad dekorerad muffinsplåt som på bilden.

6. Grädda i ca 20 minuter.

7. Strö på lite florsocker när de svalnat.

 

Visst blir det en härlig färg när man bakar med saffran :) detta receptet är värt att testa, bjud till första advent nu till helgen:) då blir du populär

 

Praliner

Kategori: Allmänt

Hej, här kommern bild på mina 6 sorters praliner jag gjorde förra veckan, det kommer julrecept lite senare idag, ni får en bild så länge :D

the walking dead

Kategori: Allmänt

Såg ni the walking dead igår ? en av huvudkaraktärerna är gravid och nu fick hon sammandragningar men kunde inte föda normalt utan dom fick göra kejsarsnitt och med det så kommer hon inte klara sig, hon hade blivit zombie, så hon ville att dom skulle skjuta henne innan hn blev zombie.
Hon var en av mina favoriter:( men men ska bli spännande och se vad som händer nästa avsnitt om barnet klarar sig.
Vi ses senare idag med julrecept och bilder från hela sverige bakar finalen.

Halmstadkakor

Kategori: Allmänt

Hej, lite dålig uppdatering, men här kommer receptet på mina halmstadkakor :)
 
 
Ingredienser:
500g mandelmassa
250g margarin(rumsvarmt)
1/4 liter ägg
 
 
Blanda mandelmassa med lite rumsvarmt margarin i taget tills allt är klupfritt, där efter heller du i lite ägg i taget och kör ihopa, men balanda inte för länge.
När du är fördig med massan så väger du och ser hur mycket du har!
Det ska i 100g mjöl per 1 kilo massa. I mina kakor så rev jag i skal från en apelsin och hade i massan, jättegott.
Blanda klumpfritt.
Klä en bakplåt med kant med bakplåtspapper och häll sedan i massan och fördela den jämnt i formen.
Baka av plåten i 200 grader i cirka 20 minuter.
 
Låt svalna, tryck ut runda kakor med ett runt mått, inte förstora. som bilden är lagom (4-5 cm i diameter)
 
Marsipan:
 
Kavla marsipanen ej för tunt då den lätt går sönder och inte blir bra i nästa steg.
Skär ut långa remsor i marsipan (3-4 cm hög marsipan kant) som du snurrar runt den färdiga runda kakan, fäst ändarna med lite honung så det inte lossnar under nästa steg. Ställ in i kylen så länge
 
 
Fyllning:

500g nougat
125g ljuschoklad.
Hasselnötter
 
Smält nougaten och chokladen över vattenbad.
När den är klumpfri så fyll en spritspåse med fyllningen och fyll kakorna till ca 0.5-1 cm från marsipankaten.
Lägg en hasselnöt i mitten på fyllningen och ställ in i kylen för att stelna.
 
Sen är det bara att njuta av sina goda kakor :D
Hoppas några testar det.
Vi hörs imorgon igen med fler rec
 

Hej

Kategori: Allmänt

Hej allihopa, har som sagt varit på julmarkand idag, det gick bra faktiskt 1200 kr fick jag sålt för, sen har jag många beställningar också, så det är helt ok :P
Nu kl 20.00 ska jag se Gäster ed gester på svt 1 där Pernilla Wahlgren är hemlig gäst :)
Här är lite bilder från vad jag bakat och sålt på marknaden, ni får vänta på recepten tills imorgon när jag hunnit skriva in dom på datorn.
Njut av bilder så länge.
 
 
 
 

Julmarknad

Kategori: Allmänt

Idag är det dax för julmarknaden jag ska sälja mina kakor på :)
Bakade från 09.30 till 22.00 på kvällen då allt var färdigt med packande och förberedande inför idag.
Tog bilder på halmstadkakorna,pralinerna,lussekatterna så det kommer bilder och recept senare idag efter julmarknaden 12-16.00 :D
Vi hörs ska åka till maarknaden och förbereda till försäljningen

Grattis Christine

Kategori: Allmänt

Då var Hela Sverige bakar slut för denna gången och 2012 års hemma bagare blev Christine som jag hade hoppats på:D
Måste säga så duktiga alla 3 var i finalen men jag gilla Christine liter mer och har alltid gjort.
Vad tyckte ni ?
Tackar för min del idag då jag ska upp i tid :P helst 09.30 om jag känner för det när jag vaknar.
Har som sagt lite att göra imorgon så behöver all tid jag kan få.
Men det ska säkert gå bra ;)
Vi hörs natti natti

Torsdags bak

Kategori: Allmänt

Hej, idag har jag gjort massor med saker, har bakat 2 mjukpepparkaka, halvfärdig med halmstad kakorna, halvfärdig med vitchokladpralinerna och har förberett för ljuschokladpralinerna.
Har satt en egen surdeg.
Så har inte hunnit komma in på datorn förrens nu.
Imorgon ska jag göra massor av saker.
Fortsätta med halmstadkakorna,pralinerna, baka lussekatter, mjukpepparkaka och kanske en saffranskaka om jag hinner.
Blir en långdag imorgon då jag bestämt att jag ska vara helt färdig med det mesta.
Ska packa kakorna, packa pralinerna i fina påsar med etiketter m.m så det finns saker att göra nu för fullt.
Ikväll delar jag mitt mjukpepparkaka recept som är jättegod.
Men vi hörs senare.
Det är även final i Hela Sverige bakar:D Dom ska tydligen göra en bröllopstårta... spännande

Pepparkaka

Kategori: Allmänt

Idag står mjukpepparkaka,halmstadkakor och vitchoklad tryffel på min bak lista, har rätt mycket jag ska hinna göra innan allt ska vara färdigt tills lördag förmiddag.
Vi hörs senare i eftermiddag vem vet kanske med ett recept av det jag bakat idag annars ett annat jul recept som ni kan testa:D
Hej svejs

Lussekatter

Kategori: Allmänt

Lussekatter

Ingredienser

50 g jäst 
5 dl mjölk 3% 
150 g smör 
250 g kesella 
2 dl strösocker 
1 g saffran (2 kuvert) 
1 tsk salt 
16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer 
russin 
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling 

- Receptet är beräknat för ca 30 stycken bullar.

Gör så här

1. Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.

3. Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.

4. Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.

6. Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.

7. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.

8. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.

9. Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.

12. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.

13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.

 

Detta är ett recept från recept.nu som jag inte använder då jag har ett eget recept handskrivet i en receptbok som jag kanske delar senare när jag bakat egna lussekatter hemma.

Väla

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tur till Väla och Ikea där det blev lite pysselsaker som ska bli julklappar till mormor, morfar och farmor, ska bli spännande och se om det blir bra för har aldrig gjort det innan.
Blir det bra så lägger jag upp bilder kanske om ett par dagar eller slutet på november eller början på december.
Om ett litet tag så lägger jag upp dagens julrecept.
Hej så länge

Rocky road

Kategori: Allmänt

 Rocky road

Rocky road är världens godaste julgodis. Eller påskgodis för den delen! mums

Ingredienser

12 kakor

600 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
2 påsar dumlekola 
2 nävar minimarshmallows 
3 dl salta jordnötter 
1 dl skalade pistagenötter 

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 

Att göra eget julgodis är både kul att göra och att ge bort i fina påsar:) populärt med att ge bort egen gjorda sylter,marmelader,safter och varför inte julgodis :D

testa super gott och uppskattat

Aktivitet

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tur till arbetsförmedlingen där dom skulle berätta vilka aktiviteter som fanns och vi är tvungna att välja något för att få fortsätta i jobbgarantin.
Har till torsdag nästa vecka på att fundera vad jag vill göra.
Sen klippte jag mig:D behövdes.
Och nu tittar jag på the big bang theory på datorn.
Vad gör ni och vart jobbar ni ?
Delar ytterligare ett gott julrecept ikväll, ett julrecept om dagen nu för snart jul ju ;)
Vi hörs senare

Saffranskaka

Kategori: Allmänt

 otroligt god saffranskaka 


Ingredienser

Till 1 kaka:

3 st ekologiska ägg 
2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl mjölk 
0.5 g saffran 
1 msk ljus rom 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
smör och kokosflingor till formen 
florsocker till pudring av kakan  

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

 

Knepet förl att lyckas med  saffranskakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då blir kakan gummiaktig i konsistensen. Mjölet ska vändas ner i smeten.

Jag har aldrig i rom i min då jag inte gillar det i kakor, men tycker man om det så ger det en god extra smak

 

 

Yay

Kategori: Allmänt

Yes SAS och facken har kommit överrens om skrivit under avtalen, SAS är räddat och en konkurs är nu mycket liten:D
Skönt att höra att det löste sig, tänk så förödande det hade blivit om en konkurs hade blivit, Kastrup hade fått en rejäl minskning av flygningar.
Men nu kan man vara lugn iallafall

Full rulle

Kategori: Allmänt

Idag har det varit full rulle hela dagen lång.
Har bakat 30 mandelmusslor, en mazarinbotten till en kaka som heter Halmstadkakor, och nu håller jag på att göra 40 st kanelbullar som är beställda till imorgon eftermiddag, men då jag ska på möte på förmiddagen och klippa mig på eftermiddagen så blir det lättast så här. Det är en som jobbar där jag klipper mig som beställt:P
Ikväll blir det project runway Sverige om jag är klar med bakandet.
Vi hörs senare ikväll.
Kanske att det kommer upp ett recept på mina kanelbullar med vårat egna recept på kanelfyllningen.
Vi får se annars kommer det ett annat recept:D

SAS

Kategori: Allmänt

Vad är det med folk egentligen ?
Vi i skandinavien har ett gemensamt flygbloag SAS som är ett seriöst bolag som ar gjort allt rätt för sig tidigare.
Många vill nu att dom ska gå i konkurs istället för att rädda vårt bolag, vill ni hellre bli arbetslösa och kanske inte få jobb på länge?
Sänkt lön är väl inget att gråta över, att rädda SAS och ha sänkt lön är väl mycket bättre, så kan SAS bygga upp bättre förutsättningar när allt är som det ska.
Försvinner SAS så försvinner typ all inrikes flyg.
Men folk vill väl hellre ha Ryanair som tankar minimalt och nödlandar som om det inte vore något konstigt, service finns det där ? nä tror inte det Va!!!!!
Rädda nu SAS, vi borde vara stolta över bolaget som är ett av dom bästa i världen trots ekonomiska problem, men vilket företag har inte det ? men folk är dumma i huvudet, tänker inte för 5 öre.
 
 
Vi hörs senare

Lime och citron macarons

Kategori: Allmänt

Lime- och citronmacarons

Frisk fyllning av swiss meringue buttercream smaksatt med lime och citron.

Antal portioner: 25 st
Ingredienser

Lime- och citronmacarons

100 g mandlar, skållade och malda 
110 g äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i en skål i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie 
4 msk socker 
200 g florsocker 
Torkat finrivet skal från 1 lime och 1 citron 
Lemon- and lime swiss meringue buttercream

2 st stora äggvitor 
100 g socker 
130 g rumstempererat smör 
Skal från 1 lime och 1 citron samt saft från 0.5 lime och 0.5 citron 

Tips

Torka citron- och limeskal
Enklaste sättet är att torka rivet skal dagen före själva bakningen. Jag brukar sprida ut skalet på ett bakplåtspapper och sedan ställa in plåten i ugnen på lägsta värmen, cirka en timme och sedan stänga av och låta stå i eftervärmen.

Gör så här

1. Macarons
Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner.

2. Blanda med florsockret och torkat citron- och limeskal och kör alltihop en extra gång i mixern.

3. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret, en matsked i taget.

4. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig. Du ska kunna hålla skålen uppochned utan att marängen glider ut!

5. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös.

6. Vill du prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta efter en stund, är den toppig så rör lite till i smeten.

7. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.

8. Värm ugnen till 150 grader. Grädda ca 11-13 minuter. Ett tips är att försiktigt trycka från sidan på macaronskalet för att se om de är klara, rör själva toppen på sig är de inte klara.

9. Låt svalna helt och ta sedan försiktigt bort dem från bakplåtspappret.

10. Swiss meringue buttercream
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda.

11. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna har smält.

12. Ta bort skålen från värmen.

13. Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet.

14. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.

15. Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget.

16. När allt smör är tillsatt, vispa cirka 3-5 minuter.

17. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Ge inte upp, bara fortsätt vispa så kommer den bli slät till slut.

18. Tillsätt skal och saft och vispa ett par minuter tills frostingen är slät.

19. Spritsa eller klicka ut fyllningen på kakorna och sätt ihop dem två och två. Förvara dem i en lufttät burk i kylskåp, helst en dag eller två innan de ska ätas.

 

Mycket söta macarons, vill äta alla när man ser bilden:) jag älskar lite friska fyllningar i kakor.                   Många tycker kanske att macarons låter för svårt att göra men detta receptet är bra och rätt enkelt.

Man kan även köpa en macaron matta där man spritsar macarons smeten så blir dom lika stora och flyter inte ut konstigt, köp en sån för det hjälper en hel del om man inte är super bra på att spritsa jämna kakor.

bak

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag baka kanelbullar,mandelmusslor och kanske mazarinkapsel till en kaka vi gjorde i skolan men som jag ska göra hemma för första gången nu :) ska bli kul, delar receptet med er imorgon eller onsdag på kapseln och sen resten av receptet när hela kakan är färdig..
Vi hörs vid 19.00 då ett smaskigt recept kommer upp här på bloggen.

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag händer det inte så mycket, ska hem till mormor o morfar en runda och lämna lite lappar, sen hem och titta på ghost whisperer på tv11.
Ikväll blir det solsidan, Helenius Hörna och The walking dead:D så blir en tv dag i det tråkiga vädret som är ute.
Flyttar bakningen till imorgon, då jag ska baka mandelmusslor,mazarinkapsel till en kaka med nougat och marsipan:)
Ni får veta mer om det ikväll eller imorgon.
Delar ett recept senare idag också:) ska leta fram lite goda recept till er

Tv

Kategori: Allmänt

Kvällen börjar med Gäster med gester på svt 1 kl 20.00 och följt av 13 snart 30 21.30 på kanal 5, sen blir det fb resten av kvällen för att lägga mig lite tidigar eän inatt 04.00, så man kommer upp lite tidigare och kan baka och fixa lite saker.
Hej så länge

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och vad händer då ? jag vet inte riktigt vad jag ska göra, orkade inte baka mandelmusslor idag så gör det imorgon istället:P
Så idag blir det tv tittande för min del, en bra film på kanal 5 idag 21.30. 13 snart 30 heter den, kan rekommendera den:) har inte sett den på ett bra tag så svårt att förklara lite vad den handlar om, en flicka som är 13 år ialalfall som vaknar att hon är sig själv som 30 åring. Jennifer Garner tror jag att hon heter.

Filmkväll/natt

Kategori: Allmänt

Blev en lång dag igår, va redan och hämtade en kompis 17.20 och sen kärde vi hem till dom där flera andra kompisar kom senare.
Vi vann med att se Journey 2 to the mysterious island med snygga Vanessa Hudgens.
Sen blev det smufarna som faktiskt var bra och till sist cockpit:)
Sen körde visa körde hem tidigare men jag stannade och vi som va kvr pratade till 3 inatt sen körde jag hem :P
Rolig kväll/natt som borde göras om fler gånger
Vi hörs senare idag

Tv serier

Kategori: Allmänt

Har lätt för att fastna på tv serier jag börjat följa.
 
Ghost whisperer
The walking dead.
Ringer.
Förhäxad
Desperate housewives.
Stargate SG-1
Stargate atlantis.
Anna Pihl.
 
 
Det är några av serierna jag kom på nu att jag har fastnat för:)
Kul med serier, då det oftast blir långa och många säsonger, kan rekommendera alla dom serierna ovan.
 
Jag bakade ännu fler mandelmusslor idag och chokladmuffins jag ska ta med ikväll för ikväll ska jag på filmkväll med ett par kompisar, ska se bla cockpit,LOL, journey 2 to the mysterious island m.m
Ska bli kul faktiskt:)
Så vi hörs imorgon igen
 

Stargate SG-1

Kategori: Allmänt

Har blivit helt besatt av ännu en tv serie:)
Stargate SG-1 som visas på tv6 11.45-13.35 måndag-fredag, måste se de varje dag när jag kan. Så igår klickade jag hem hela serien.
Inte en liten serie heller, 10 säsonger nämligen :D kostade bara 1495kr och då ingick hela serien och 2 långfilmer :D farligt att börja titta på tv serier.
Senare idag så berättar jag vilka serier jag har blivit helt galen i
Hej så länge

Petit choux

Kategori: Allmänt

Josephines petit choux

Jag har faktiskt aldrig bakat petit chouxer hemma, men i skolan och på praktiken så har jag gjort det, men är ett par år sedan sist, får testa hemma snart:)

Josephines recept på petit choux som är hjärtformade, runda eller avlånga.

Ingredienser

Petit coux-deg

6 dl vatten 
200 g smör 
4 dl vetemjöl 
6 st ägg 
Fyllning och dekoration

6 dl vispgrädde 
50 g vit choklad 
Ljus choklad 
0.25 l färska hallon 
0.25 l färska blåbär 
3 dl florsocker 
Rosa hushållsfärg 
3 msk lime curd (eller lemon curd) 
1 st lime 
Grön dekorationschoklad 
Lite florsocker 

Gör så här

1. Petit choux
Koka upp vatten och smör.

2. Rör i mjölet och koka upp under kraftig omrörning tills den släpper botten. Låt smeten svalna och tillsätt sedan ett ägg i taget och rör kraftigt emellan.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Spritsas ut små bollar eller strängar med stjärnmunstycke på en sprits. Spritsa hjärtan med runt munstycke.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Öppna INTE ugnsluckan under tiden – då sjunker de ihop!

6. Ta ut petit chouxerna och låt svalna på galler.

7. Vispa grädden fast. Dela upp den i tre bunkar.

8. Färga den ena lätt rosa och blanda i hallonen.

9. Blanda nästa gräddskål med limecurden samt riv i skalet av en lime.

10. Ta den sista grädden och riv i vit choklad.

11. Klipp eller skär av ett lock på varje petit chou.

12. Spritsa grädden i dina petit choux och placera locken på. Ta den smak på grädde som du tycker passar varje form.

13. De som du fyllt med hallon ringlar du sedan lite smält ljus choklad över eller pudrar lite kakao på. De med limecurd ringlar du grön dekoratonschoklad på (om du inte hittar det – tag bara lite florsocker och några limeskal). De med vit-chokladgrädde trycker du ner ett eller ett par blåbär i samt läger ett blåbär på grädden som syns lite under locket. Pudra på lite florsocker.

 

Alla var verkligen duktiga idag i Hela Sverige bakar, tyvärr så åkte Elin ut som jag gillar men dock har jag Christina kvar som jag tycker förtjänar och borde vinna finalen nästa vecka :D

Gangnam style

Kategori: Allmänt

Vem blir inte glad när man hör eller sert denna videon :D
Helt besatt :P Sist var han på  MTV EMA 2012 :) och han har även varit hos Ellen, sån illevelse och har alltid publiken med sig

Hela Sverige bakar

Kategori: Allmänt

Idag är det som sagt torsdag och då är det Hela Sverige bakar på sjuan kl 21.00 det får man inte missa:)
Innan dess så blir det uppfinnarna på tv4 kl 20.00.
Och innan dess ska jag nog ut en runda och dela ut lite jul lappar.
Men vi hörs senare.

Mandelmusslor

Kategori: Allmänt

Äntligen så kommer receptet på mandelmusslor :)
 
Mandelmusslor:
 
 
Ingredienser.
4 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 ägg
200g smör(rumsvarmt)
200g mandelmassa( man brukar använda sötmandel som man skållar,skalar och maler själv hemma men det är sånt jväla jobb med det. så Hittade detta recept i Pernilla Wahlgrens nya bok " Pernillas Praliner" som jag kan rekommendera till er, mycket fin bok:)
 
1. Kör ihop mandelmassa och socker till det blandats ihop med elvisp eller med kitchen aid , knäck i ägget och kör klumpfritt.
2. Häll i mjölet och medans det körs på sakta så klickar du i lite smör i taget, stanna då och då och skrapa kanterna och bottnen av skålen. När allt smör är i så kör massan lite till så det inte är klumpar.
3. Ta fram en bunke och lägg degen som får vila till nästa dag eller några timmar i kylen med plast över.
4. Sätt ugnen på 200 grader, pensla mandelmusslor formarna med smält smör eller margarin. Ta en bit deg och rulla till en boll och tryck sen ut den i handflatan lite lätt och sätt den sen i formen och tumma ut degen rätt så tunt i formen.
Ta bort över flödig deg från formen.
5. Sätt formarna på bakplåt och sätt in i mitten av ugnen i ca 8-10 min, jag brukar testbaka 1 form för att se om man behöver sänka värmen. Men hemma så har det funakt med 200 grader i ca 10 min. Dom ska blir gyllen bruna men inte för mörka, ta inte ut dom för tidigt då kan dom bli mjuka i bottnen, ha hellre inne dom lite längre men att du håller koll på färgen.
6. När du tar ut dom så lägger du formarna upp och ner på bakplåtspapper och knackar lite lätt med en sked på formarna så ska dom lossna,  ta bort formarna och vänd sen direkt mandelmusslorna på rätt sida så att dom svalnar( helt på ett galler så svalnar det underifrån också.
7. Servera med vispgrädde och sylt :) mums
 
 
Som sagt Pernilla Wahlgrens recept som jag testat i år, helt klart det bästa receptet :D skönt att slippa allt onödigt jobb när det blir ungefär samma goda smak av mandel.
Köp Pernillas Praliner till dig själv i julklapp.

Pollymuffins

Kategori: Allmänt

Pollymuffins

Ingredienser

150 g smör 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl gräddfil 
1 st citron, skalet 
3 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
1 påse Polly 

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.

4. Stick ner några Polly i varje form.

5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Jättegoda muffins, du kan ha i precis vad du vill i muffinsen, toblerone, aftereight:D marabou,daim m.m

Bara testa på :)

Kväll

Kategori: Allmänt

Onsdag kväll tillbringas framför datorn och tv kl 21.00 stalkers på tv3.
Ska försöka lägga mig i tid så man kommer upp lite tidigare imorgon då jag ska baka mandelmusslor typ hela dagen:) ska även se SG1 och ellen mellan bakandet har jag bestämt:) Revept,bild kommer imorgon.
Kommer strax dela ett  annat recept så länge som kompensation.

Negerbollar vs chokladbollar

Kategori: Allmänt

Är så trött på att man blir kallad rasist så lätt.
Vad är det med folk ?
Jag kommer alltid säga negerbollar och har alltid gjort, folk får tycka vad dom vil om mig när jag säger det för jag bryr mig inte, vad är det för fel på det ? där är ingen choklad i negerbollar så kan inte hetta chokladbollar.
Ska man vara så på det hållet så tycker jag "vitlök" "rödlök" är minst lika rasistiskt och att dom borde byta namn.
Vad tycker ni?
 
 
Vad händer annars idag ?
Jag ska ner en runda till stan och titta lite, sen hem och göra mandelmusslor deg till imorgon :)
Delar receptet imorgon som jag testade igår.
Annars händer det inte speciellt mycket faktiskt.
 

Ellen

Kategori: Allmänt

Brukar se Ellen Degenres på tv när jag har tid eller tänker på de:) hon är rolig, händer alltid något roligt i hennes program, hon är en jäkel på att skrämma sina tittare och en som heter Andy blir skrämd ofta:)
njut och titta så hörs vi lite senare

Info

Kategori: Allmänt

Lite info om vad jag har gjort idag, har testbakat nytt recept på mandelmusslor som blev riktigt bra faktiskt:)
Ska göra en ny deg imorgon och sen baka fler på torsdag så recept och bild kommer på torsdag eftermiddag.
Testa göra mitt recept på grahamsbullar så länge, kan rekommendera dom:) dom har tjatat dom här hemma.
 
 

Ostkrokar

Kategori: Allmänt

Håller med Maria Montazami att Orginal ostbågar är godast.
Blev skit sugen på ostkrokar nu, tänk en påse sådana och några glas coca cola :D
Älskar Maria by the way, rolig och att hon har bott i Hbg som barn är ju kul, har både kramat,tagit foto med henne och har hennes autograf när hon var och hälsade på i Helsingborg.
Hennes familj hejar på HIF och träffade henne på olympia där hon sköt straffar i pausen på HIFs målvakt:)
Hittade en video på det så titta här nedan.
 
 
 

kakbak

Kategori: Allmänt

Idag blir det kakbak som vanligt typ, idag ska jag testa ett nytt recept på mandelmusslor, så ska se om det receptet är lika bra eller bättre än det gamla.
Ingen småkaka jag älskar att göra precis:P men måste baka dom för många tycker om dom och har många som beställer av mig till jul.
 
Blir receptet bra så delar jag det med er senare idag:)
 
 

Grahamsbullar

Kategori: Allmänt

Grahamsbullar:
 
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g margarin
3 msk socker
1,5 tsk salt
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula sönder jästen i en bunke, häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät deg. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
3. Knåda degen och baka ut 20 stycken runda bullar, låt jäsa 30 minuter på bakplåtsklädd bakplåt.
4. Sätt ugnen på 225 grader, grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

MTV EMA 2012

Kategori: Allmänt

 
 
 
Titta på denna med Heidi Klum haha medans jag håller på att fixa upp grahamsbulls receptet här på bloggen 18.20 kommer det upp:)
 

Kokosburade nötbrownies

Kategori: Allmänt

Elins kokosburade nötbrownie

Kokosburad nötbrownie med limekräm och hallonsås.

ingredienser

Hasselnötsbrownie

100 g smör 
2 st ägg 
2.5 dl socker 
2 dl mjöl 
0.5 dl kakao 
0.5 msk vaniljsocker 
0.5 msk bakpulver 
0.5 dl hackade hasselnötter 
Limekräm

100 g färskost 
50 g florsocker 
1 st lime, zest 
0.5 st lime, saft 
1 dl grädde 
Hallonsås500 g frysta hallon 
ca 2 dl vatten 
0.5 dl socker 
0.5 st lime, saft 
Kokosflarn

100 g mjukt smör 
2 dl socker 
2 msk ljus sirap 
0.5 dl grädde 
4 dl riven kokos 
4 st physalis, till garnering 

Tips
Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker.

4. Häll över smöret.

5. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.

6. Vänd ner hasselnötterna.

7. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

8. Koka hallon, vatten, socker och limejuice. Sila bort fröna. Häll i silikonsprits.

9. Blanda färskost, florsocker och lime.

10. Vispa grädde och vänd ihop. Fyll i spritspåse med rostyll.

11. Blanda samtliga ingredienser till flarnen. Forma till långa "fingertjocka"-korvar. 

12. Grädda på egna bakplåtspapper i 7 minuter. Låt svalna något och forma runt en stans.

13. Stansa ut små cirklar ur brownien och lägg ihop desserten. Dekorera med physalis

 

Jadå var man ifatt Hela Sverige bakar recepten, detta är från förra veckan.

Tyckte Elins recept som godast och finast ut. Duktig.

Delar fler recept senare idag, ska baka grahamsbullar senare så delar recept och bild när dom är färdiga.

 

Gokväll

Kategori: Allmänt

Har helt glömt bort bloggen att blogga tills nu, har bakat pepparkakor av resten av degen.
Sen dela ut lite jul lappar om min  jul bakning:) så hoppas några beställer som förra året.
Och sen blev det att fixa mat själv till mig och mina 2 brödrar.
Har sett på solsidan nu ikväll :D
Och nu väntar jag bara på att klockan ska bli 22.00 då Walking Dead börjar :D helt besatt av den serien:) läskig men man vill ändå bara se mer, fått veta lite info om avsnitten längre fram:( vilket gjorde mig lite ledsen och fick mig att vilja veta hur det gick med en viss sak som den personen hade.
Får hoppas dom gör många fler säsonger av The walking dead:D
Ser inte att det ska kunna bli ett bra slut på det närmaste iallafall, så minst 1 säsong till räknar jag med att AMC ska göra. 
En succe serie med ofantligt många tittare, titta själva så ska ni få se varför man fortsätter se den. Titta och var med så att vi visar AMC att serien ska få fortsätta.
 
Kommer dela 2-3 recept imorgon då jag inte har hunnit dela 1 recept idag.
Imorgon blir ni kompenserade.
Ses imorgon

Gäster med gester

Kategori: Allmänt

Haha såg ni inte Gäster med gester på svt 1 20.00 idag så måste ni se det på svtplay eller reprisen på tv, har inte skrattat så mycket på länge :D
Vi ses imorgon igen

pepparkaks recept

Kategori: Allmänt

Pepparkaksdeg

Det här är degen som kan användas till både pepparkakshus och till helt vanliga pepparkakshjärtan! Pepparkaksdeg mår bra av att stå och vänta, gärna till nästa dag.
Antal portioner: 50
Ingredienser

3 1/2 dl sirap 
2 1/4 dl socker 
300 g smör 
850 g vetemjöl 
3 ägg 
1-2 msk kanel 
1-2 msk nejlikor 
1-2 msk ingefära 
5 g bikarbonat 

Kristyr:
6 dl florsocker 
1 dl äggvita 
1 msk citronsaft 

Gör så här

1. Koka upp socker och sirap. Ta av från värmen och tillsätt smöret i bitar och låt smälta. Låt massan kallna.

2. Rör ner ägg, kanel, nejlikor och ingefära. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, lite i taget. Låt degen stå kallt, gärna till nästa dag.

3. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen så tunt som möjligt på bakplåtspapper. Ta ut kakor med mått eller sporre. Dra över bakplåtspapperen till kalla plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Låt kallna helt.

4. Kristyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft till kristyren med elvisp. Vispa länge och väl, då blir kristyren snövit och fast. Spritsa kristyren på pepparkakorna. Det gör du enklast genom att använda engångssprits. Du kan också rulla en strut av smörpapper. Tips: Ställ ut varma plåtar på balkongen eller annat kallt ställe, så kallnar de snabbt mellan varven.

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag blir det pepparkaksbak i eftermiddag :) kommer dela recept och bilder. TV tips för idag kommer också läggas ut.
Sen får vi se vad som händer:)
vi ses

Pepparkaksdeg

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort pepparkaksdeg som ska bli pepparkakor imorgon:) delar receptet imorgon. Väntar nu på att X factor ska börja efter nyheterna, hejar på Awa och Isac så hoppas dom 2 klarar sig och hoppas Malcolm åker ut idag, ush, inget musik enligt mig, sen tycker jag att det har varit orättvist, han har fått skriva alla sina låtar fram tills idag medans dom andra fått låtar av sin jury medlem. Inte alls rättvist då många åkt ut pga av fel låtval. Så det är hans tur att åka nu, kommer säkert inte göra det men man kan ju alltid hoppas:D Vi ses imorgon igen

Hela Sverige bakar v: 6

Kategori: Allmänt

Emelies  hasselnötsbakelse

Moster fia en espresso- och hasselnötsbakelse.

Ingredienser

Moster fia

250 g smör/margarin, rumstemp 
5 dl socker 
5 dl havregryn 
0.75 dl kaffe 
2 msk kakao 
2 msk vaniljsocker 
0.25 dl vatten 
400 g mörkchoklad 
2 msk matolja 
Strössel 
Rulltårta

3 st ägg 
2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0.5 dl mjölk 
Smörkräm

300 g smör 
4 dl florsocker 
2 msk kakao 
4 tsk vaniljsocker 
Starkt kaffe efter smak 
2-3 st äggulor 
Garnering

250 g hackade hasselnötter 
6-10 st kaffebönor 

Gör så här

1. Moster fia
Vispa ihop smör och socker fluffigt. 

2. Tillsätt resten och vispa allt i cirka 5 minuter. Spritsa ut/klicka toppar på en plåt och ställ in i frysen i cirka 60 minuter.

3. Doppa i choklad, strö över strössel och låt stelna i kyl.

4. Rulltårta
Vispa ägg och socker pösigt

5. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Sikta ned i äggsmeten och vänd ihop.

6. Tillsätt vätskan.

7. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.

8. Grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

9. Vänd över kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddades på.

10. Smörkräm
Vispa ihop smöret och sockret fluffigt.

11. Tillsätt kakao, vanilj och kaffe.

12. Vispa ner äggulan.

13. Bred på kakan och rulla ihop. 

14. Täck utsidan och rulla i nötterna. Lägg kallt.

15. Tag fram och skiva upp, spritsa toppen och dekorera med en kaffeböna.

 

Emelie som tyvärr åkte ut ur Hela Sverige bakar igår:( hon har varit duktig iallafall.

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag och jag ska börja göra pepparkasdeg idag:) för den ska stå kallt 1 dag i kyl, omm ni undrar varför jag börjar så tidigt så ska jag sälja kakor på en julmarknad om 2 veckor så man får börja i tid så inte allt är kvar dagarna innan.
Ska till stan en runda också men sne vet jag inte vad som händer.
Ska dela ett recept från Hela Sverige bakar, Emelie åkte ut igår:( men jag har iallafall Elin och Christina kvar som jag tycker är duktiga.
Men vi hörs senare idag

Carina Berg

Kategori: Allmänt

Såg ni Berg flyttar in igår förresten ?
Haha så rädd hon blev när hon skulle sova och skulle dra för rullgardinen, markoolio stod utanförrutan i mörkret och precis när hon kom där så tände han fick lampan och hon blev skit rädd hahah. Sen skrattade hon och skrek sen " gå och lägg dig" sista säsongen av Berg flyttar in :(  sen läggs den ner då Carina Berg lämnar tv4 för kanal 5:( får ju hoppas hon får många bra tv program på 5:an istället för dom ut tjatade Filip och Fredrik som har typ alla program på 5an just nu känns det som.
Man är lite trött på dom, och när en säsong är slut så kommer nästa dom hunnit spela in så man får inget direkt uppehåll ifrån dom heller.
Men nu kommer Carina och kan rätta till det :D

Tv

Kategori: Allmänt

Nu kl 20.00 blir det uppfinnarna på tv4 och sen direkt kl 21.00 så blir det Hela sverige bakar :D desserter blir det denna veckan :) får se hur dom lyckas med det. Jag hejar iallafall på Emelie och Elin så hoppas inte någon av dom åker ut idag. Vad ser ni på tv ?

Filmtips

Kategori: Allmänt

Ska tipsa om lite filmer jag sett på bio i år och som har släppts eller ska släppas snart.
 
Cockpit- en svensk komedifilm, grymt rolig och bra film för alla åldrar.
Den får helt klart betyg 5 av 5 :D
 
LOL- Med Miley Cyrus som en av huvudrollerna, en fransk film från början men som nu har gjorts om i USA.
Bra,sorlig,intressant,romantisk film. Också 5 av 5
Miley Cyrus är grymt bra skådespelerska och sångerska.
 
Det är dom senaste 2 filmerna jag sett på Bio.

Ronnies kanelbullar och gifflar med apelsinkräm

Kategori: Allmänt

Ronnies kanelbullar och gifflar med apelsinkräm

Ronnies recept på sötebröd: helt vanliga kanelbullar med flagad mandel samt lyxiga gifflar med apelsinkräm.

Antal portioner: 24 st

Ingredienser

Grunddeg

13 dl mjöl (ingår även utbakning i det) 
3.5-4 dl mjölk 
200 g socker 
200 g smör 
1 st ägg 
1 msk kardemummakärnor 
50 g jäst 
Kanelfyllning

100 g smör 
100 g socker 
30 g kanel 
15 g kardemummakärnor 
Topping till kanelbullar

Ägg och mjölk att pensla med 
Smör 
Pärlsocker 
Flagad mandel 
Apelsinkräm

1 st apelsin, rivet skal 
2.5 dl färskpressad apelsinjuice (av ca 2 apelsiner) 
2 msk socker 
3 st äggulor 
3 msk socker 
2 msk maizena 
25 g smör 
Apelsinmarmelad, engelsk lite bitter typ (gärna hemgjord) 
Topping till apelsingifflar

Smör 
Strösocker  

Gör så här

1. Deg
Krossa kardemumman.

2. Smält smöret och häll mjölken och kardemumman. Värm till 30 grader. Använd termometer så blir det inte för varmt.

3. Lös upp jästen med lite av vätskan i degbunken. Häll i resten av ingredienserna och knåda på medelfart i 10 min. Handknådar du så bör det ta lite längre tid.

4. Låt jäsa övertäckt i ca 45 min.

5. Stjälp upp degen och knåda den lätt. Använd inte för mycket mjöl. Dela degen i två delar.

6. Sätt ugnen på 225 grader.

7. Kanelbullar
Kavla ut ena halva n av degen till en rektangel ca 30 x 40 cm. Var noga med att mjöla under och lyft degen mellan kavlingarna så att du vet att den inte fastnar. Det är ibland lättare att mjöla ovansidan och vända på degen istället.

8. Bred på kanelfyllningen (se nedan) och rulla ihop degen till en tät rulle som du sedan skär i 3-4 sm breda bitar.

9. Lägg i formar. Jäs övertäckta i ca 30 min.

10. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda i ca 15 min. Ät. Drick minst en liter mjölk till!

11. Kanelfyllning
Krossa kardemummakärnorna, vispa samman allt till en slät kräm.

12. Gifflar
Kavla ut degen till en rektangel som är 20 x 70 cm. Tror du att det blir svårt kan du göra en 40 x 35 cm istället och dela på mitten. Mjöla ofta och lite och lyft degen regelbundet så ordnar det sig.

13. Använd en pizzaskärare eller liknande för att skära ut trekanter med basen 10-12 cm. Det är troligen enklast att skära en i taget och göra giffeln klar innan du skär nästa.

14. Klicka på en rågad tesked av apelsinkräm (se nedan) respektive marmelad vid basen på trekanten. Rulla ihop ganska tätt.

15. Lägg gifflarna på bakplåtspapper med degspetsen nedåt. Jäs övertäckta i ca 30 min.

16. Pensla ytan, men helst inte de skurna kanterna, med uppvispat ägg.

17. Grädda i ca 15 min.

18. Pensla ytan med smält smör och doppa i strösocker. Ät.

19. Apelsinkräm
Blanda allt utom juicen.

20. Koka upp apelsinjuicen och häll över äggblandningen.

21. Koka upp smeten och sjud några minuter. Sila och låt svalna.

 

Ronnie är vinnare av vecka 5 både av mig och av juryn:)
Gifflrna med apelsinkrämen låter gott, kanske testa till helgen?!
Citronkräm hade nog också varit gott att ha i.
 

Steg för steg

Kategori: Allmänt

Dammsugare. steg för steg
 

50 g mjukt margarin
5dl smulor ( sockerkaka,muffins m.m inte kakor med jäst i)
2 tsk kakao
Arraks arom efter smak.
Marsipan, valfri färg- tips på fäger på bilder nedan.
florsocker till kavling
100g mörkchoklad.
 
1. Blanda och kör degen noga så det inte finns klumpar.
2. Dela degen i 2 eller flera klumpar och rulla längder som bilden nedan.
 
3.Ställ längderna på en skärbräda eller bakplåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen 1 timme eller frysen 30 min så dom blir hårda och lättare att jobba med i nästa steg.
 
4. Kavla marsipanen 2-3 mm med florsocker  så den inte fastnar i bordet, det är bara ens fantasi och kreativitet som sätter gränserna. här är lite förslag på hur du kan göra.
Den med regnbågsfärger blir jätte cool, testa själv att blanda dina favorit färger, tänk på att du måste kavla marsipanen lite efter du gjort små rular med marsipanen!
5. Ta fram rullarna från kylen/frysen och placera ut på den kavlade marsipanen. tänk på att inte sätta dom för tätt då det krävs stort mellanrum mellan rullarna så att marsipanen verkligen täcker hela rullen.
6. Rulla nu in rullen i marsipanen tätt. blir finare slut resultat om man är noga från början.
   Skär 4-5 cm bitar då det är ganska lagom storlek som på bilden. Ställ sedan in dom i kylen medans du fortsätter på steg 7.
7. Ta fram chokladen, smält 1/3 över vattenbad och dom andra 2/3 hackar du fint.
När chokladen har smält tar du bort den från vattenbadet och häller i det andra choklanden och rör runt tills allt smält, låt svalna lite innan du doppar dammsugarnas ändar i choklad.
8. Och så här fint kan slut resultatet bli, du kan ju även doppa i ljuschoklad eller vitchoklad om du vill ha det.
Ett recept som jag rekommenderar att göra om man får smulor över från gamla kakor, kex och småkakor går också bra att smula sönder i. Frys smulorna så håller dom längre och kan sparas till du har tillräckligt med smulor.
Nu till jul brukar jag krossa i pepparkakor och ha i lite kanel så får det en lite julig smak som är god.
 
Hoppas det var uppskattat detta receptet för det var det här hemma kan jag säga :D
 
 
 
 

Dammsugare

Kategori: Allmänt

Hej allihopa, idag ska jag baka dammsugare:) mums, bild och recept kommer senare idag.
Dagens recept av Hela Sverige bakar också, kanske ett film tips.
Vi får se helt enkelt vad som händer denna lite grå dystra dag.

Berg flyttar in

Kategori: Allmänt

Nu börjar strax Berg flyttar in på tv4 :D älskar Carina Berg, tror det var hos Markoolio hon skulle till idag, ska bli spännande att se, såg att Carina skrev att hon blev tvingad att klappa en läskig höna haha.
Hörs vi inte mer ikväll så ses vi imorgon med fler recept.
Ska baka egna dammsugare imorgon tänkte jag :) och självklart ett recept från Hela Sverige bakar :P

Christinas pariservåfflor, korintkakor samt kokostoppar med lime

Kategori: Allmänt

Christinas pariservåfflor, korintkakor samt kokostoppar med lime

Christinas recept på tre sorters småkakor: pariservåfflor, korintkakor samt kokostoppar med lime.

Antal portioner: 30 st
Ingredienser

Pariservåfflor

150 g smör, rumsvarmt 
3 dl + 2 msk vetemjöl 
4 msk vispgrädde 
1 msk strösocker 
1-2 dl strösocker till garnering 
Smörkräm

100 g smör 
2 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
1 st äggula 
1 tsk Amaretto (mandellikör) 
Korintkakor

50 g korinter 

100 g smör 
0,75 dl strösocker 
1.75 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0.5 tsk vaniljsocker 
Kokostoppar med lime

35 g smör, smält 
1 st stort ägg 
1 st äggvita 
1.5 dl socker 
200 g kokosflingor (ca 5 dl) 
1 st lime, rivet skal 
2 dl kallrörd marsankräm 
1 msk Amaretto (mandellikör) 
2 st lime, till garnering 
100 g mörk choklad  

Gör så här

1. Parisiervåfflor
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Arbeta ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3. Kavla ut degen tilld den är 3-4 mm tjock. Nagga degplattan med en gaffel och stansa ut runda ringar i lagom storlek, ca 3-4 cm i diameter. 

4. Tryck kakornas översida lätt i strösockret och lägg dem med sockersidan uppåt på en smord plåt. Grädda kakorna i ca 5 minuter, låt svalna.

5. Smörkräm
Rör ihop smör, florsocker, vanilj, äggula och likör till en fluffig smörkräm. Lägg ihop pariservåfflorna två och två med smörkräm emellan.

6. Korintkakor
Sätt ugnen på 175 grader.

7. Rör socker och smör poröst och vitt. Mixa vetemjöl, bakpulver,vaniljsocker och korinter. Du kan också använda matberedare, tillsätt då korinterna efteråt på bakbordet.

8. Rulla längder av degen och dela i bitar. Rulla till bollar och lägg glest på en plåt.

9. Sätt tre korinter i mitten av varje kaka som garnering och tryck till lite försiktigt. Grädda kakorna i ca 5-8 minuter.

10. Kokostoppar med lime
Sätt ugnen på 175 grader.

11. Smält smöret. Tillsätt resterande ingredienser och låt stå i ca 10 minuter.

12. Forma till kokostoppar och grädda i ca 15 minuter. Doppa eller ringla över smält choklad när topparna fått svalna.

 Bilden blev  konstig, vet inte varför men ni får ta bilden som den ser ut idag, ska bli bättre 

Vecka 4 i Hela Sverige bakar så var småkakor veckans bak. 3 sorters småkakor och Christinas tyckte jag blev bäst den veckan.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Ny dag och onsdag, vad ska man hitta på idag ? ska baka en ny småkaka med en cookie stamp så får se hur kakorna blir :) ni kommer få se recept och bild om dom blir bra :P
Annars så kommer dagens recept av Hela sverige bakar :)
Ses senare

Mörkt sommarbröd

Kategori: Allmänt

Mörkt sommarbröd

Mörkt sommarbröd med rågmjöl, färsk timjan samt svarta vinbär. Av Elin Werjefelt

Ingredienser

5 dl rågsikt 
2 dl grovt rågmjöl 
0.5 msk salt 
0.5 msk bikarbonat 
0.5 dl mörk sirap 
5 dl filmjölk 
0.5 kruka färsk timjan 
2 dl svarta vinbär 
Smör till formen 
Pålägg

200 g färskost 
Flytande honung 
1 st vitlöksklyfta 
Flingsalt 
Vitpeppar 
Färsk timjan 

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smöra formen.

3. Blanda alla torra ingredienser.

4. Hacka timjan och häll i.

5. Häll i filmjölk och sirap, blanda ihop.

6. Häll i vinbären, blanda raskt ihop.

7. Klicka ner smeten i formen.

8. Grädda i cirka 60 minuter.

9. Ta ur formen och slå in brödet i bakduk.

10. Blanda färskost med övriga ingredienser. Klicka upp i en skål och servera till brödet.

 

Nu funkar det att ladda upp bilder igen :D brödet låter som en väldigt speciell smak men gott låter det som;) Tänker dela ett recept om dagen från och med nu för jag tycker det är en trevlig grej att göra och visa fina bilder

                             

 

Christine Meltzer

Kategori: Allmänt

Haha jag dör så roligt

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag blir det snabbt in om Arbetsförmedlingen och lämna lapp och sen direkt till intervju.
Sen hälsa på farmor, söka ett  jobb ikväll och sen vet jag inte vad som händer förrutom att jag ska dela ett recept från Tv till er som jag sagt.
Funkar fortfarande inte med att ladda upp bilder, jävla skit!
Men får testa senare annars blir det recept utan bilder tills deras problem löst sig.
 
 

Christine Meltzer x 2

Kategori: Allmänt

Vem älskar inte Christine, nu är du nästan halvägs " ja men då vänder jag" ahhaha grymt rolig:D
 

Godnatt

Kategori: Allmänt

Godnatt, ska snart lägga mig för att sova, ska fixa Cv imorgon och söka ett jobb jag hittat, sen på eftermiddagen så har jag en jobb intervju bokad så jag får se vad den leder till, har inte fått veta så mycket mer än att det är i Höganäs t än så länge men får väl veta mer imorgon förhoppningsvis:P
Vi ses och hörs imorgon med ytterligare ett recept från Hela Sverige bakar v:3 och då hoppas jag det funkar med bilderna!!!
 

Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak

Kategori: Allmänt

Elins cupcakes med choklad, viol eller polkasmak

Elins recept på cupcakes som hon kallar ”Passionerad choklad”, ”Vit viol” och ”Med smak av Gränna”.

Antal portioner: 30 st
Ingredienser

Muffins

250 g smör, rumsvarmt 
250 g socker 
100 g malen mandel 
200 g extra fint vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0.5 tsk vaniljpulver 
4 st ägg 
Chokladfyllning och passionsgrädde

1 dl grädde 
100 g mörk choklad 
Passionsfruktessens (hemkokt) 
5 dl grädde 
20 st choklad-myntablad 
Violcupcakes

Violessens 
100 g vit choklad 
1 dl turkisk yoghurt 
10 st violblommor 
Polkacupcakes

Pepparmyntsolja 
0.5 dl polkagris, krossad 
250 g mascarpone 
125 g florsocker 
Röd pastafärg 

Tips

Receptet ger 10 stora cupcakes och 20 minicupcakes.

Att baka cupcakes hemma var min dotters initiativ. Det är något som vi gärna gör tillsammans. Även om hon helst tar jobbet som första provsmakare. Hennes favoritsmak är polka så att göra en polkacupcake var självklart. Ofta kommer jag fram till vilka smaker jag vill använda mig av då jag promenerar med hundarna eller delar en flaska vin med min mamma och syster. Det är tillfällen då jag får tänka och spåna fritt. /Elin

Gör så här

1. Muffin
Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser till en smet.

3. Klicka ut smet  i 10 stora formar och dela sedan resten av smeten på två. Grädda i 18-20 minuter.

4. Smaksätt ena halvan med violessens och andra med krossade polkagrisar. Klicka ut i 20 små formar och grädda i ca 10 minuter.

5. Chokladfyllning och passionsgrädde
Smält den mörka chokladen och blanda i grädde. Gröp ur de stora cupcakesen och fyll dem med mörk choklad. Vispa grädden och vänd ner passionsfrukten. Spritsa grädden på toppen.

6. Vit chokladfrosting
Smält den vita chokladen och blanda i yoghurt. Spritsa denna frosting på dina violcupcakes och dekorera med violblommor.

7. Polkafrosting
Blanda mascarpone, florsocker och pepparmyntsolja. Färga hälften rosa-röd och spritsa frostingen på dina polkacupcakes.

Här kommer vecka 2:s recept av hela Sverige bakar, utan bild tyvärr 

problem

Kategori: Allmänt

 

Tyvärr så är det problem med att lägga in bilder, så vill inte lägga upp receptet nu utan bild, så väntar ett tag till, men annars kommer receptet utan bild.

Hej så länge

Wow

Kategori: Allmänt

Asså wow säger jag bara, äntligen så har the walking dead säsong 3 börjat, och vilken säsongstart det blev:D jätte spännande,läskigt,äckligt men jag älskar serien och det är ju tur att det blev hela 16 avsnitt denna säsongen och inte 6 och 10 som dom andra.
Kan knappt vänta till nästa söndag:(
Vi hörs senare med dagens Hela Sverige bakar recept.

The walking dead

Kategori: Allmänt

Nu har äntligen the walking dead säsong 3 börjat på tv11:) som jag har väntat och längtat efter denna dagen:D
Det är en frymt bra serie som handlar om en smittad värd där alla som dör blir zombies där ett gång människor försöker överleva och hitta någonstans att bo och klara sig från zombiesen.
Mycket action,läskigt och ni måste bara se serien om ni inte tittat innan,
hejdå så ses vi imorgon

Kanelflätor

Kategori: Allmänt

Här kommer bilder från flätorna jag bakade idag som jag lovade er:)
Vi hörs senare :) har lite tips på tv idag- först solsidan 20.00 och sen partaj 21.00
Men sen är det säsongs premiär för en serie jag gillar mycket men skriver ett lite längre inlägg om det senare ikväll

Hela Sverige bakar Josephine

Kategori: Allmänt

Gräddtårta med vaniljkräm och sylt

Josephines recept på en somrig gräddtårta på hembakad tårtbotten fylld med vaniljkräm och sylt. Toppa med färska jordgubbar och lyxigt strössel

Ingredienser

Tårtbotten (gör dubbel sats)

2 st ägg 
2 dl socker 
1.5 dl vetemjöl 
1 dl potatismjöl 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker – eller vaniljextrakt 
Rivet skal av en lime 
1 dl hett vatten 
Vaniljkräm

2 st ägg 
4 msk socker 
1.5 msk potatismjöl 
4.5 dl mjölk 
2 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt 
Fyllning och dekoration

1 l vispgrädde 
2 l jordgubbar 
Jordgubbssylt 
3 st lime 
Övrigt

Ströbröd och smör till formen 
Ätbara dekorationer, t.ex. torkade jordgubbar, guldkulor, blad 
Florsocker  

Gör så här

1. Tårtbottnar
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).

2. Smörj och bröa formarna.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Blanda alla torra ingredienser (ej vaniljextrakt om du använder flytande).

5. Rör ner det torra i äggsmeten – obs – vänd runt – vispa inte! Tillsätt vattnet.

6. Häll upp i formar och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

7. Vaniljkräm
Blanda alla ingredienser utom vaniljen.

8. Koka upp under vispning ihop till en kräm.

9. Kyl genom att vispa krämen med skålen nedsänkt i vattenbad. Tillsätt vanilj.

10. Blanda sylten (jordgubb- eller smultronsylt) med hackade jordgubbar, skalet av en lime samt litet av saften.

11. Skär bottnarna och lägg dem med vaniljkräm och sylt om vart annat.

12. Garnering
Vispa all grädde och spritsa kanter på tårtan.

13. Spritsa ovandelen med grädde. Dekorera med jordgubbar, strössel (torkade jordgubbar, guldkulor, blad).

 

Vecka 1 :  i Hela Sverige bakar vecka 1 så tyckte jag att denna tårta blev finast, och den är gjord av Josephine.

baka

Kategori: Allmänt

Hej , nu ska jag baka sen blir det kusinerna, men sen senare, har lite ärendens nu :)

Mat

Kategori: Allmänt

Nu blir det grillat med klyftpotatis och en god sallad som jag gjort :D och sen några glas julmust för första gången detta året;) mums, sen blir det ut en runda med hunden, Gäster med gester, förhäxad och lite facebook denna lördagen.
Vad ska ni hitta på ? festa eller haha

Tablå

Kategori: Allmänt

Lördagens tv tablå:
Svt 1- Gäster med gester, ny säsong :D skit roligt, det måste ni se. 20.00
Tv4 - Så mycket bättre 20.00
 
Filmer:
Sjuan- Harry Potter och halvblodsprinsen 20.00, älskar Harry Potter filmerna, synd att det inte finns fler böcker att göra till filmer, får hoppas författaren gör fler böcker haha.
 
 
Jag ska se Gäster med gester iallafall och sen blir det kanske Harry Potter, annars blir det Förhäxad säsong 8:)
 
Vi hörs senare

Emelies äppelpaj

Kategori: Allmänt

Emelies äppelpaj

Äppelpaj med mandelmassa och pistage.

Ingredienser

Mördeg

150 g kallt tärnat smör 
4 dl vetemjöl 
0.5 dl florsocker 
1 st ägg 
0.5 msk kallt vatten 
Fyllning

10 st stora granny smith äpplen 
1 st citron, saft 
50 g smör 
4 msk socker 
2 tsk malen kanel 
1 tsk malen ingefära 
350 g riven mandelmassa 
100-150 g hackade pistagenötter 
Till serveringVispgrädde 
Vaniljsocker 
Ev florsocker 

Gör så här

1. Mördeg
Nyp ihop det kalla och tärnade smöret med mjöl och florsockret.

2. Tillsätt ägg, vatten och arbeta ihop degen. Knåda inte!

3. Plasta och låt vila i kylen/frysen 30 minuter.

4. Fyllning
Sätt ugnen på 180 grader.

5.  Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg direkt i en skål med citronsaften.

6. Stek äpplena mjuka i två omgångar med smör och kryddorna.

7. Häll upp på ett fat och låt kallna.

8.  Dela degen i två, en mindre och en större. Kvala ut till en cirkel på ett mjölat bakbord. Rulla upp degen på kvalen och täck botten på formen. Låt degen hänga över kanterna.

9. Riv mandelmassa, hacka nötterna och blanda med äpplena.

10. Fyll botten med frukten.

11. Kavla ut den andra degbiten på samma sätt eller gör ett flätat lock.

12. Pensla kanterna med ägg och mjölk och lägg över pajen.

13. Nyp ihop skarvarna och skär av degen som hänger över kanten.

14. Ställ formen på en plåt och pensla hela locket med äggblandningen. Mortla lite råsocker och strö över. Stick några hål locket innan gräddning.

15. Grädda 35 minuter i 180 grader tills den är gyllene.

16. Vispa grädden och rör ned vanilj. Servera till pajen. Pudra med florsocker innan servering om du vill.

 

12 st äpplen låter väldigt mycket så 10 stora äpplen går nog minst lika bra.

Emelies paj var en av dom som såg godast ut, avsnittet som var denna veckan handlade om just pajer, så varje vecka kommer jag dela veckans recept som ser godast ut. Har missat att läggga ut för 5 avsnitt så kommer lägga upp ett om dagen tills jag har kommit ikapp, sen på torsdag så visas nästa avsnitt och på fredagen så delar jag det receptet jag tycker ser bäst och godast ut enligt mig.

Ha det bra så hörs vi senare idag:)

 

Toscapaj

Kategori: Allmänt

Toscapaj

Klassisk kolaaktig och nötig toscapaj med mandel och nötter

Ingredienser

125 g smör 
4 dl vetemjöl 
0.5 tsk bakpulver 
1 msk socker 
Fyllning

200 g nötkärnor 
200 g sötmandel 
200 g smör 
2 dl socker 
4 msk vetemjöl 
4 msk mjölk 

Tips

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt mjöl, bakpulver och socker.

2. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en rund form med veckad löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ den svalt.

3. Rosta nötkärnorna i en långpanna i ugnen i 250 grader några min. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalen.

4. Skålla och skala mandeln. Torka den. Lägg nötter och mandeln i formen. Sänk värmen till 200 grader.

5. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och sjud allt på svag värme tills smöret smält och allt är blandat.

6. Häll det i formen.

7. Grädda på galler mitt i ugnen, i 200 grader, cirka 25 minuter.

 

Receptet är från Hela Sverige bakar på sjuan, tänkte dela lite fler av recepten som deltagarna har gjort och som jag vill göra.

Lördag

Kategori: Allmänt

Lördag och skit tråkigt väder ute, blir att stanna inne och hitta på saker, jag ska leta upp lite recept och bilder som jag ska visa och sen kommer tv tablån för idag:)
Vi hörs snart igen

Fredagens tv tablå

Kategori: Allmänt

Fredagens tv tablå tips:
Svt1- Doobidoo 20.00 med bla, David Lindgren och Shirley Clamp.
Tv4- X factor 20.00 med min favorit Awa:) och One direction som kommer som gäster.
Tv4- Gustavsson 3 trappor 21.30- rolig humor med Robert Gustavsson som spelar mer än 3 roller.
 
Och fredagens film tips:
Kanal 5- Blood Diamond 22.00 med Leonardo Dicaprio, spännade film där det blir mycket action, har för mig det utspelar sig i Afrikas diamandgruvor där folket slavar och blir slagna.
 
Imorgon tipsar jag om Lördagens Tv tablå och på söndag söndagens tv tablå.
Är det något ni vill jag ska skriva, ta upp, något ni vill veta eller se mer av ?
Säg till, gör allt ni säger.
Ha en trevlig fredagskväll.
Jag ska se X factor och sen efter det tror jag det blir Blood Diamond fast jag har sett den 3 gånger innan:)
 

Frukttårta

Kategori: Allmänt

Nu är jag helt färdig med bakningen för idag, dom har precis kommit och hämtat tårtorna och flätorna och här kommer en bild på en av tårtorna iallafall, flätorna hann jag inte fota innan dom kom.
Helt nöjd med resultatet
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag och min namnsdag, har varit på mitt praktikställe från gymnasiet och hälsat på :) alltid kul, fick med mig hem 2 tårtkartonger och päronsmak.
Ska baka 2 frukttårtor idag som kommer läggas upp senare ;) även 3 vaniljflätor kommer läggas upp.
Sen om det blir deg över så gör jag nog vaniljsnurror :) bara vänta och se senare.
Men vi hörs, ska återgå till bakandet som ska vara färdigt till 16.00 idag. Titta på denna musik video så länge, jag älskar Miley Cyrus, skit bra sångerska och skådespelerska. Sen att hon är snygg också:D
Senare kommer helgens tv tips och tips om bra filmer enligt mig.
 
 
 

spöken

Kategori: Allmänt

Spökmaränger

Spökmaränger - fina och goda till Halloween! ja jag vet att marängen uppe vid högersida ser ut som en kondom haha

Ingredienser

Spökmaränger

100 g äggvita (cirka 3 stora äggvitor) 
0.5 msk citronsaft 
1 dl strösocker 
1.5 dl florsocker 
Svart pastafärg eller svart strössel 

Gör så här

1. Värm ugnen till 100 grader.

2. Vispa äggvitan i en ren och torr skål. När äggvitorna börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget.

3. Vispa tills marängsmeten är tjock och vit, du ska kunna hålla skålen uppochner utan att den glider ut. 

4. Sikta ner florsockret i marängsmeten och rör sedan försiktigt med en slickepott. 

5. Använd en tandpetare för att göra "ögon" med svart pastafärg i marängerna.

6. Spritsa eller klicka ut på ett bakplåtspapper och grädda i cirka 50-70 minuter beroende på storlek.

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Godmorgon alla, idag blir det arbetsförmedlingen, köra mormor & morfar till kyrkogården och sen maxi och handla ingredienser till tårtorna jag ska göra imorgon som ni kommer få se bilder av :) tänkte dela ett halloween recept till senare när jag har kommit hem i eftermiddag, hej så länge